Meditatie, psychose en aandachtTherapie 

Zwanger en toe aan een zwangerschapsmassage?

Een goede zwangerschapsmassage kan voor een zwangere vrouw voelen als een hemels moment. Dit geldt natuurlijk eigenlijk altijd, maar het geldt extra als je tijdens je zwangerschap last hebt van kwaaltjes. Denk aan rugpijn, nekpijn of pijn in de benen. Bij zwangerschapsmassages moet je dan op verschillende belangrijke zaken letten. Ga door met het lezen van de tekst hieronder zodat je meer te weten komt over de zaken waar een zwangere vrouw op moet gaan letten bij het nemen hiervan.

Zwangerschapsmassage op het juiste moment

Overweeg je het nemen van een massage, dan dien je vooral te letten op het moment. In elk geval kan een zwangerschapsmassage op het juiste moment je zwangerschap een stuk prettiger maken. Het is het verstandigst om er vanaf je tweede zwangerschapstrimester te beginnen. Het doel kan dan zijn om je klachten te verlichten als je deze hebt, je weer van gloednieuwe energie te voorzien en om je goed in je vel te laten zitten. 

De voordelen van zwangerschapsmassages

Een zwangere vrouw zal van meerdere voordelen profiteren als ze kiest voor het nemen van een zwangerschapsmassage. Dit brengt namelijk de onderstaande voordelen met zich mee:

  • Je nachtrust zal flink vooruitgaan.
  • Je geniet van een ontspannend gevoel.
  • Eventuele pijn in je benen, de rug, de nek en dergelijke worden verlicht.
  • De bloedcirculatie en lymfe stelsel zal enorm verbeteren.
  • De kans op vroeggeboorte of op complicaties na de bevalling wordt kleiner.

De werking van de massage

Als een zwangere vrouw langs de masseur gaat voor de eerste zwangerschapsmassage, dan zal de masseur eerst vragen stellen over de zwangerschap en over de specifieke kwaaltjes en klachten. Tijdens de eerste massage zal de masseur je buik amper aanraken, aangezien er meer wordt gefocust op delen zoals de voeten, de rug, de benen en de schouders. Daarnaast wordt er geen druk uitgeoefend tijdens massages. Zodat de vrouw zich maximaal kan ontspannen en de alledaagse stress even kan loslaten. Gelijk even een momentje voor haarzelf.

Is een massagetafel aan te raden?

Zwangerschapsmassages zijn zeker veilig bij een professional. Een professional beschikt namelijk over een speciale massagetafel voor zwangere vrouwen. Deze tafel is altijd voorzien van een uitsparing voor je groeiende buik en je borsten zodat je comfortabel kunt liggen op je voorkant. Je buik wordt gesteund door middel van een band aan de onderkant van de tafel. Alles voor een comfortabele beleving.


Hoe werkt de zwangerschapsmassage 

Wanneer je eenmaal comfortabel ligt, zal de masseur te werk gaan met zachte strijkingen en strelingen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een serie prenatale-massage technieken die ervoor zorgen dat je bloedcirculatie wordt gestimuleerd, je minder vocht zult vasthouden en eventuele spanning en stress als gevolg van je zwangerschap verminderen. Je kunt deze massage het beste vergelijken met een Zweedse massage, maar dan volledig aangepast aan jouw zwangerschap.

Ga naar Studio Release voor de ultieme verlichting en ontspanning voor jou.

Related posts

Leave a Comment