Tips 

Welke afvalmethodes bestaan er?

Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel afvalmethodes. Elke methode beweert de beste te zijn. Wil jij afvallen, maar weet je niet welke methode je kunt volgen? In deze blog leggen we 3 methodes uit. De keuze voor methode kan per persoon verschillen, vraag daarom altijd een deskundige van bijvoorbeeld JV Clinic om advies.

Krachttraining

Misschien hoor je anderen wel eens over krachttraining. Krachttraining is een goede manier om overtollig vet weg te trainen. Je lichaam levert op deze manier een grote inspanning, waardoor het calorieverbruik een stuk hoger ligt. Je bouwt meer spiermassa op, mits je genoeg blijft eten. Afvallen ligt voor 70% aan voeding en voor 30% aan sporten.

RESET36

Een nieuw programma op het gebied van afvallen is het RESET36-programma. Voedingssupplementen, ampullen, maaltijdvervangers, intermittent fasting en extra beweging komen hierbij aan bod. Je lichaam gebruikt glucose als energiebron. Dat kost je lichaam minder energie in vergelijking tot het verbranden van vet. De reset van je verbranding betekent dat je in 36 dagen je lichaam stimuleert om sneller en vaker te switchen tussen glucose-verbranding en vetverbranding.

Koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet is een goede manier van afvallen zonder honger te lijden of te sporten. Het koolhydraatarm dieet kent meerdere varianten en niet elke variant zorgt ervoor dat jij afvalt. Vele wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat koolhydraatarme diëten een van de effectiefste manieren zijn om op een gezonde manier af te vallen. Door zo’n 100 gram koolhydraten per dag te eten, stel je je lichaam in de gelegenheid insulinegevoeligheid te herstellen en om overtollig lichaamsvet te verbranden.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment