Geen categorie 

Wat zijn voordelen van buitenspelen?

De meeste herinneringen van kinderen zijn vaak het buitenspelen met alle vriendjes in de buurt. Lekker samen hutten bouwen, de speeltuin in en voetballen. Zo zijn er zoveel activiteiten op te noemen die je vroeger waarschijnlijk wel eens hebt gedaan tijdens het buiten spelen. Het is een van de meest zorgeloze tijd van je leven en het is ook nog eens erg goed voor je. In deze blog vertellen wij je over de voordelen van buitenspelen.

Voor natuurlijke speeltoestellen ga je naar Van Ee Speel.

Goed voor de sociale en mentale gezondheid.

Tijdens het buitenspelen komen kinderen in contact met leeftijdsgenoten. Hier maken zij vaak veel vrienden. Hierbij leren ze ook hoe ze met anderen moeten omgaan en hoe het is om spelletjes te winnen en te verliezen. Dit is goed voor hun sociale vaardigheden en het zelfbewustzijn van de kinderen.

Goed voor de gezondheid

Het buitenspelen is niet alleen goed voor de mentale gezondheid maar ook voor de fysieke gesteldheid van het kind. Om gezond en goed te groeien moeten kinderen minimaal een uur bewegen. Bij het buitenspelen wordt er natuurlijk genoeg bewogen. Kinderen die veel en actief buiten spelen hebben een stuk minder kan op overgewicht dan kinderen die dit niet doen.

Blijere kinderen

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 80% van de kinderen het leuk vindt om buiten te spelen. Het is dus echt niet verkeerd om je kind er eens op te wijzen om wat meer buiten te gaan spelen. Het brengt veel meer positieve effecten met zich mee en het is veel beter voor je dan televisie kijken.

Related posts

Leave a Comment