ongelukTips 

Wat te doen na een aanrijding

Een ongeluk kan iedereen overkomen. Direct na een aanrijding is het belangrijk om een paar stappen te nemen. Wat deze stappen zijn, leggen we in deze blog uit. Het belangrijkste is in ieder geval kalmte. Blijf rustig en zorg ervoor dat je eerst jezelf in veiligheid brengt.

Veiligheid boven alles

Bel 112 voor een ambulance of politie. Heb je in Nederland alleen te maken met blikschade? Dan is het niet nodig om 112 te bellen. Wacht in andere gevallen tot de politie er is: verlaat de plaats van het ongeval niet voordat je al je gegevens achtergelaten hebt. Daarnaast is het belangrijk dat voertuigen veilig staan. Waarschuw andere weggebruikers door middel van een gevarendriehoek. Voordat je auto’s gaat verplaatsen is het belangrijk dat je foto’s maakt van de situatie.

Gegevens verzamelen

Noteer alle gegevens van getuigen, maak foto’s van slipsporen of glasscherven en vraag om het proces-verbaal nummer. Deze gegevens kun je later nodig hebben bij de schademelding. Zorg dat je voldoende informatie opdoet. In dit geval: beter te veel dan te weinig.

Schade Melden

Nu is het tijd om de schade te melden. Direct Motor Verzekeren heeft een schadeservice die dag en nacht voor jou klaar staat. Je kunt online je schade melden, zo kom je erachter of je bent verzekerd voor de geleden schade. Voor deze melding wordt vaak gevraagd naar foto’s, het politierapport of aankoopnota’s.

Schade Afhandelen

Een schadebehandelaar zal de geleden schade beoordelen. Afhankelijk van de grootte en de uitzonderlijkheid van de schade zal er een schade-expert ingeschakeld worden.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment