Geen categorie 

Wat is belangrijk voor een goede cabine?

Zoals waarschijnlijk iedereen wel weet is een bureau met een goed werkcomfort erg belangrijk. De de werkomstandigheden worden aangenamer en de productiviteit stijgt. Zo is het goed inrichten van een cabine ook erg belangrijk voor de chauffeurs. Vrachtwagenchauffeurs brengen hele dagen door in deze cabine. In deze blog geven wij tips voor het goed inrichten van je cabine!

Laat de chauffeur zich thuis voelen

De vrachtwagencabine voelt voor de meeste chauffeurs als een tweede huis. Het is daarom ook goed om ervoor te zorgen dat de chauffeur zich thuis voelt. Hoe kan je hiervoor zorgen?

Dit kan je bereiken door aan de chauffeur te vragen hoe hij de cabine ingericht wilt hebben. Vraag hem om de perfecte cabine te omschrijven van gordijnen tot aan deurpanelen. Vervolgens kan je langsgaan bij een truckshop om de wensen in vervulling te laten gaan. Wil jij je truck laten inrichten? Kijk dan eens op de website van Specialinterior.com.

Comfort

Het is voor de gezondheid van de chauffeur belangrijk om een goede houding aan te houden tijdens het rijden. Zorg daarom voor een stoel van goede kwaliteit. Vervolgens moet je deze goed afstellen om fysieke klachten te voorkomen. Naast de zitting is ook de temperatuur in de cabine belangrijk. Investeer daarom in airconditioning of cabineverwarming. In winter kan het namelijk flink koud worden. 

Zorg voor voldoende zicht in de cabine

Het is van hoog belang dat de chauffeur goed zicht heeft om ongelukken te voorkomen. Check voor elke rit of de spiegels goed zijn afgesteld. Verder is het investeren in een goed camerasysteem geen slecht idee. Met het hebben van een achteruitrijcamera is de kans op ongelukken een stuk kleiner.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment