vitamine b12 bestellenSport 

Wat houdt b12 vitamine in?

We weten natuurlijk allemaal hoe belangrijk vitaminen zijn voor onze gezondheid, en we weten ook dat er verschillende groepen bestaan. Zo ook vitamine B, welke essentieel zijn voor activering van energie in het lichaam. Echter heeft iedere B vitamine op zijn beurt weer een specifieke werking. In dit artikel bespreken we de werking van vitamine B12.

vitamine b12 bestellen

Wat is B12 vitamine?

Vitamine B12 (ook wel cobalamine genoemd) is een belangrijke vitamine voor de aanmaak van zenuwcellen en rode bloedcellen. Gemakkelijker gezegd is B12 vitamine nodig voor je bloed en zenuwen. Deze vitamine klinkt je misschien bekend in de oren, aangezien er specifiek van deze stof een tekort in het lichaam kan ontstaan. Een volwassen persoon heeft dagelijks een hoeveelheid van 2,8 microgram B12 nodig. We vinden de vitamine met name terug in producten van dierlijke oorsprong zoals vlees, vis en zuivel. Eet je vegetarisch of veganistisch? Denk dan eens aan vitamine B12 bestellen, om een mogelijk tekort te voorkomen. Je hoeft overigens niet bang te zijn om te veel vitamine B12 binnen te krijgen (door eten, drinken of supplementen): er zijn geen schadelijke of nadelige effecten bekend van te hoge inname.

Een tekort aan vitamine B12 kan verschillende oorzaken hebben. Hierbij kun je denken aan zaken als overmatig alcoholgebruik, bepaalde medicatie, specifieke vormen van kanker of simpelweg een tekort aan voedingsmiddelen welke vitamine B12 bevatten. Mocht dit laatste het geval zijn, dan kun je vitamine B12 bestellen om het te kort aan te vullen. Een mogelijk gebrek aan voldoende B12 kun je herkennen aan bleekheid, een moe en slap gevoel, weinig eetlust en je snel licht in je hoofd voelen. Om erachter te komen of een B12 tekort daadwerkelijk de boosdoener is, kun je het beste een bezoek brengen aan de huisarts. Door middel van een bloedonderzoek zal hij of zij het vitamine B12 gehalte aflezen. Op basis hiervan wordt er geconstateerd of er een tekort aanwezig is in het lichaam.

Neem bij twijfel altijd even contact op met je huisarts voor een deskundig advies!

Related posts

Leave a Comment