stralingspaneel aan wandWonen 

Waarom u moet kiezen voor wandverwarming

Nieuwbouw

Als je in de luxe positie komt om een huis te mogen bouwen of te laten bouwen, dan bied dat veel voordelen. Waarschijnlijk mag je namelijk mee beslissen over de indeling van de woning. Waar komt welk vertrek en hoe groot wordt deze. Zodoende kun je alles naar eigen wens inrichten.

Zo heb je direct de mogelijkheid tot nog meer optionele keuzes. Zoals het plaatsen van een dakkapel of meerdere dakkapellen. Wil je een serre? Dan kun je die gelijk bij laten plaatsen. Hetzelfde geld natuurlijk voor een erker.

Bovenstaande dingen zou je misschien niet snel doen bij een bestaande woning. Als je gaat nieuwbouwen zijn er veel zaken in een keer mee te nemen.

Maar dat is nog maar de basis. Je moet binnenin het huis ook nog tal van keuzes maken.

stralingspaneel aan wand

Verwarming

Een zeer belangrijk aspect in elke woning is natuurlijk de verwarming. Als het s’avonds afkoelt, of als het winter is en het de hele dag koud is, wil je het huis kunnen verwarmen om toch nog aangenaam te kunnen vertoeven.

Maar voor welke verwarming ga je kiezen? Je hebt ook hierbij weer verschillende opties.

Wandverwarming

Als we wat betreft het verwarmen van het huis een tip mogen geven, overweeg eens het plaatsen van wandverwarming. Bij het plaatsen van wandverwarming heb je twee hoofdkeuzes. Je kunt kiezen voor verwarming in de wanden door middel van verwarmingsbuizen die kris kras door de wand gelegd kunnen worden. Je kunt ook kiezen voor radiatoren aan de muur.

Het voordeel van wandverwarming is bij verwarming in de muur dat het uit het zicht zit. Ook bespaart het ruimte. Je hebt bijvoorbeeld geen last van een radiator bij het stofzuigen. Ook het schilderen van de muur wordt makkelijker als er geen radiatoren tegenaan zitten.

Het type warmte van verwarming in de muur is ook prettiger. De warmte wordt namelijk uitgestraald de ruimte in. Het voelt als de warmte van de zon. Erg prettig dus.

Daarnaast kun je met een verwarmingssysteem in de muur je huis ook koelen door er koud water door te laten lopen.

Een stralingspaneel aan wand zit in het zicht. Maar een stralingspaneel aan de wand zorgt ook, zoals de naam al doet vermoeden, voor stralingswarmte die dus erg aangenaam aanvoelt.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment