SierpoortWonen 

Inrijpoort plaatsen: dit zijn de 3 belangrijkste stappen

Een inrijpoort geeft extra uitstraling en allure aan jouw tuin of oprit. De inrijpoorten zijn in verschillende soorten en op maat gemaakt verkrijgbaar. Naast het mooie aanzicht zorgt een poort ook voor extra veiligheid tegen bijvoorbeeld inbrekers. Maar welke stappen dien je te volgen bij het plaatsen van een tuinpoort? In deze blog leggen wij je dit uit!

Stap 1: De juiste locatie

Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook bij een sierpoort. We beginnen met de eerste stap van de voorbereidingen: het vinden van de juiste locatie. Waar wil je de poort precies hebben? Wat is de meest handige plek? Door deze vragen voor jezelf te beantwoorden, weet je wat de beste plek zal zijn. Hierna kun je de afmetingen bepalen.

Stap 2: Gewenste afmetingen

Wil je alleen door de poort kunnen lopen of moet de auto er ook doorheen passen? Dit is een belangrijke afweging in de keuze voor het formaat. Let er op dat je de afmeting van de sierpoort eerder te ruim dan te krap neemt.

Stap 3: Materiaalsoort kiezen

Het materiaal kies je op basis van je voorkeuren. Hierbij kun je rekening houden met levensduur en smaak. De meeste poorten zijn echter gemaakt van metaal. Metalen inrijpoorten worden roestwerend behandeld en gegalvaniseerd. Vervolgens worden ze gepoedercoat in een kleur naar keuze. Dankzij deze behandeling blijft de sierpoort onderhoudsvrij én gaat deze jarenlang mee!

Related posts

Leave a Comment