medischTips 

Thuistest even nauwkeurig als huisarts

Uit onderzoek is gebleken dat thuistests de voorkeur krijgen boven een bezoekje aan de huisarts. Mensen vinden het prettiger om thuis, op hun gemak een test uit te voeren dan naar een testlocatie of huisarts te moeten. Er zijn verschillende soorten tests die je thuis kunt doen om de volgende vraag te beantwoorden: Heb ik corona gehad?

Wil je zelf een thuistest doen? Deze is online te verkrijgen via How Are You Diagnostics

Bevolkingsonderzoek

Vrouwen in het bevolkingsonderzoek worden getest op op het seksueel overdraagbare humaan pappilomavirus (HPV), de veroorzaker van baarmoederhalskanker.  Eerder was het enkel mogelijk om deze test bij de huisarts te laten doen d.m.v een uitstrijkje. Door een thuistest kunnen vrouwen ervoor kiezen het zelf te doen. Het RIVM hoopt door de thuistesten dat meer vrouwen zich laten testen op het HPV-virus.

Coronavirus

Wie getest wil worden op het coronavirus, moet nog even geduld hebben qua thuistesten. Voor de zogeheten PCR-Coronatest moet je nog naar een teststraat.  Voor de test ‘Heb ik Corona gehad’, hoef je het huis niet uit. Voor deze test is namelijk een thuistest beschikbaar. Bij deze test neem je bloed af en zal een laboratorium uitwijzen of er antistoffen voor Corona aanwezig zijn. Door deze thuistest weet je snel en anoniem of je besmet bent geweest met het coronavirus.

Betrouwbaarheid

De meeste testen die je bij de drogist kunt kopen, zijn niet betrouwbaar. Zoek je een test die wel betrouwbaar is, kies dan een test die opgestuurd wordt naar een laboratorium. Er zijn verschillende, betrouwbare webshops te vinden. Op deze webshops zijn diverse testen te koop, bijvoorbeeld voor bloedarmoede, vitamines en je kunt je laten testen op soa’s. Maar, let dus goed op bij welke aanbieder je de test koopt voor een betrouwbaar resultaat.

Related posts

Leave a Comment