uitvaartTips 

Populaire uitvaartmuziek

Muziek is emotie. Muziek kan je opbeuren of je juist een depressief gevoel geven. Ons hele leven lang worden we geconfronteerd met muziek en luisteren we muziek ter ontspanning. Ook tijdens een uitvaart is muziek een belangrijk onderdeel. Met muziek kun je een overledene herdenken. Hield hij of zij van rustige muziek of was de overledene juist een fan van (hard)rock?

Muziek aanleveren voor een uitvaart

Er komt veel kijken bij een uitvaart. Niet alleen de keuze van de grafsteen is belangrijk, er dient ook nagedacht te worden over welke muziek er gespeeld wordt tijdens de plechtigheid. Natuurlijk is het niet verplicht om muziek af te spelen, maar in veel gevallen doet men dit wel. Is een dierbaar persoon in je omgeving overleden? Bespreek samen met vrienden en familie welke muziek er gedraaid dient te worden op de uitvaart. 

Inspiratie

Ter inspiratie delen we je enkele populaire artiesten en nummers met je. In Nederland worden de volgende artiesten veel gedraaid op een uitvaart: 

  • Marco Borsato (bijvoorbeeld met ‘Afscheid nemen bestaat niet’) 
  • Claudia de Breij (bijvoorbeeld met het nummer ‘Mag ik dan bij jou?’) 
  • Andrea Bocelli (bijvoorbeeld met het nummer ‘Time to Say Goodbye’)

Ook Frank Sinatra met ‘I did it my way’ komt vaak voor. 

Ook ‘live’ muziek is is gebruikelijk 

Veel mensen kiezen er ook voor om iemand op te laten treden tijdens de plechtigheid. Dit kan bijvoorbeeld een familielid zijn. Een optreden van een familielid is extra speciaal. Op veel uitvaartlocaties is er een piano aanwezig. 

Related posts

Leave a Comment