Geen categorie 

Plafondverlichting in de woonkamer – een veelvoud aan oplossingen.

Plafondlampen in de woonkamer is een kwestie die wat meer tijd vraagt. De woonkamer is een ruimte met representatieve functies. Zelfs als de grootste kamer in een klein appartement in zones is verdeeld, is het gedeelte met een tafel en stoelen en een slaapbank een ruimte die is gecreëerd voor ontspanning, maar ook voor gasten. Met verlichting zullen we de schoonheid van de salon naar boven halen, benadrukken of aanvullen. Bovendien is het licht dat architectonische tekortkomingen kan maskeren. We bekijken voorstellen uit de verlichtingsmarkt en bekijken welke plafondlampen in de woonkamer het gewenste resultaat zal opleveren.

Plafondverlichting in de woonkamer – we bouwen een stemming

Met behulp van plafondlampen kunnen we elke sfeer in de woonkamer creëren. Interieurs die elke dag worden gebruikt, hebben een beetje intimiteit en een huiselijke sfeer nodig. Woonkamers met grote ruimtes, ruim en luxueus, licht is nodig om de gewoonten te verlichten. Kleine en ondermaatse lounges hebben verlichting nodig om het gevoel te hebben de ruimte te hebben die nodig is voor het comfort van dagelijks gebruik. De stemming zal de perceptie van het interieur en ons welzijn beïnvloeden, of liever de gevoelens die ons vergezellen terwijl we in deze kamer zijn.

Plafondlamp voor de woonkamer kan standaard zijn, dat wil zeggen hangend. Je kunt ze ophangen, twee of zelfs in paren groeperen. Het aantal verlichtingspunten dat op deze manier wordt geselecteerd, is afhankelijk van de grootte van de woonkamer, de vorm en de eventuele indeling in zones. Enkele plafondlampen in de woonkamer werkt goed wanneer we te maken hebben met een kleine, vierkante of rechthoekige ruimte. In het midden van het plafond komt een hanglamp die de hele woonkamer gelijkmatig zal verlichten. Het kan direct boven de tafel hangen, maar de lijn mag niet te lang zijn, omdat de lamp de gezichten van de gesprekspartners zal bedekken en het zal zeker geen sfeer bieden die bevorderlijk is voor vergaderingen.

Lange tafels en lounges, waar één lichtbron niet genoeg is, kunnen worden verlicht door meerdere hanglampen, maar ook kleinere. Het is beter om te focussen op meer gerichte lichtstralen, die geselecteerde fragmenten verlichten, maar in grotere aantallen. Dit is een idee voor een interessante opstelling en gelijkmatige verlichting van de hele ruimte boven de tafel.

We kunnen een sfeer creëren met een plafondlamp door deze over een hoek te hangen die is ontworpen om te ontspannen. Hier laten we kroonluchters en fancy designs los die het karakter van sfeervolle ruimtes wegnemen. Plafondlampen in de woonkamer, alleen in dit deel, moet eenvoudig, minimalistisch zijn en een smalle en zwakke lichtstraal geven.

Related posts

Leave a Comment