Tips 

Oud en nieuw – maar dan net even anders

Door de strenge maatregelen die premier Rutte deze avond heeft aangekondigd, ziet het er naar uit dat we wel een hele bijzondere jaarwisseling te wachten staan. Bijzonder saai, denk je misschien.

 Oud en nieuw, dat vieren we dit jaar maximaal met twee gasten. In plaats van de hele familie of je hele vriendengroep over de vloer, zal je moeten gaan selecteren. Of je bent echt verstandig, en viert oud en nieuw alleen. Of samen met je partner. Geen gezelligheid, en ook nog eens geen vuurwerk.

Dat we oud en nieuw dit jaar anders moeten vieren, dat staat vast. Maar hoe zorg je nou toch dat ook deze jaarwisseling onvergetelijk wordt? Daarom in deze blog, tips voor een spetterende corona-jaarwisseling!

Trakteer jezelf op goede champagne.

Ieder feest heeft zijn budget. En wanneer het aantal gasten stijgt, daalt vaak de prijs van de drank. Dit jaar ben je alleen, of bijna alleen. En heb je dus dat hele budget te besteden aan jezelf! Trakteer jezelf daarom dit jaar eens op écht goede champagne en stel als doel deze fles meester te maken. Kies voor een champagne met een rijke historie, zoals Veuve Clicqout champagnes. Of ga voor een echte Dom Perignon!

Zen festijn

Ook kan je de bewuste keuze maken deze oud en nieuw eens echt anders te vieren. Kies eens voor een oud en nieuw zonder poespas, zonder glitter en glamour, zonder gedoe. Normaal staat oud en nieuw in het teken van verbondenheid, wanneer iedereen samen feestend de straat op gaat en elkaar feliciteert. Wanneer iedereen de top 2000 meezingt en tegelijkertijd aftelt.

Doe dat dit jaar niet. Kies voor een avond ultieme zelfreflectie. Televisie uit en telefoon op stil: deze avond is voor jou alleen. Voor veel mensen heeft de pandemie als –onbedoeld- gevolg gehad dat zij zijn gaan nadenken over de dingen die er voor hen toe doen. Gebruik deze oud en nieuw om dit soort gedachten eens op een rijtje te zetten. En bedenk je wat je als eerste gaat doen als de pandemie weer over is.

Organiseer een 2020-quiz

Dit jaar vloog misschien wel voorbij, maar hebben jullie wel goed opgelet wat er allemaal precies is gebeurt? Welke maatregelen hoorde bij welke persconferentie? In welke staten heeft Trump wel Biden verslagen? Maak een grote quiz over dit vreemde jaar, en stuur hem naar al je vrienden door. Al zoomend vieren jullie Nieuwjaar met elkaar!

Vooralsnog mag je om twaalf uur ’s nachts gewoon de straat op. Misschien geen vuurwerk, maar minstens zo veel buren om een heel gelukkig en gezond nieuw jaar te wensen.

 

Related posts

Leave a Comment