Geen categorie 

Ook uitvaarten kennen trends

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt bij uitvaarten: trends. Toch zijn er ook in de wereld van uitvaartzorg trends. Zo kiezen steeds vaker mensen voor een natuurvriendelijke uitvaart. Ook kun je speechen op je eigen uitvaart en zijn er handvatten om het gesprek over het overlijden een stukje makkelijker te maken. 

Gerelateerde link:
Uitvaart Doetinchem
Gerdine van Kooten uitvaartzorg

Groene uitvaart

In 2020 werd ongeveer 66 procent van de overledenen gecremeerd. Cremeren en begraven zijn beide even milieuonvriendelijk. Mede hierom kiezen steeds meer mensen voor een ‘groene’ uitvaart. Hierbij kun je denken aan een milieuvriendelijke kist (afbreekbaar materiaal en duurzame productie). Ook zijn natuurbegraafplaatsen steeds populairder. De grootste reden waarom mensen voor deze optie kiezen, is de rust die een natuurbegraafplaats met zich meebrengt. Een natuurbegraafplaats ziet er vaak uit als een bos: de natuur gaat op deze begraafplaats zijn vrije loop.

Hologram

Sinds kort kun je kiezen voor een hologram van jezelf op jouw uitvaart. Mensen die weten dat ze komen te overlijden, kunnen zichzelf als hologram laten opnemen. Zodra de uitvaart plaatsvindt, zal je naast je grafkist een speech houden. Deze optie is nieuw in Nederland. Er zijn enkele bedrijven die deze service aanbieden. Niet alle uitvaartverzorgers bieden deze service aan, wellicht dat hier in de toekomst verandering in komt.

Lastig gesprek

Nadenken en gesprekken voeren over een uitvaart vinden veel mensen lastig. Hoe breng je zo’n gesprek op gang en wat moet je allemaal bespreken? Er bestaat een Memory Box. De Memory Box zorgt ervoor dat jij samen het gesprek aangaat. Naast een box zijn er genoeg alternatieven en tips die jou helpen bij het voeren van een gesprek over doodgaan en de bijkomende uitvaart.

Related posts

Leave a Comment