Sport 

Motivatie om te sporten nodig? Lees dit

Wil je graag (weer) gaan sporten, maar ben je je motivatie een beetje kwijt? Dit is een veelvoorkomend probleem. De redenen hiervoor kunnen erg uiteenlopen, maar wat de reden ook is: in veel gevallen is er iets aan te doen. In dit artikel vind je verschillende tips om je motivatie om te sporten weer terug te krijgen. 

Wat is je doel?

Allereerst is het goed om (opnieuw) te bedenken wat je doel eigenlijk is. Wil je graag afvallen, spiermassa opbouwen of zou je je graag wat fitter willen voelen? Door voor jezelf een doel te stellen en deze op te schrijven zorg je ervoor dat je goed weet waar je het voor doet. Leg je doel op een plek neer waar je deze regelmatig kunt bekijken, zodat je er steeds aan herinnerd wordt.

Maak het sporten leuk

Misschien vind je het eigenlijk niet zo leuk om te sporten. In dat geval zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je zo veilig en comfortabel mogelijk gaat sporten, zodat je de dag(en) erna beperkt last hebt van je spieren. Steunkousen zouden hier een handje bij kunnen helpen. Bij Stox vind je meer informatie hierover! 

Koop mooie sportkleding

Wanneer je kleding aantrekt die goed zit en er ook nog eens leuk uitziet, is de kans groter dat je het sporten leuker gaat vinden. Je straalt hiermee namelijk meer zelfvertrouwen uit, wat bijdraagt aan een goede stemming. Koop dus gerust een fijn setje sportkleding voor jezelf inclusief die mooie schoenen die je al maanden wilt. Beloon jezelf eventueel met een nieuwe outfit nadat je een maand lang consistent hebt gesport. 

Plan je dagen

Om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk sport, kan het goed zijn om je dagen in te plannen. Je gaat dan niet wanneer je eens zin hebt om te sporten, maar consistent een aantal vaste dagen in de week. 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment