Wonen 

Live streaming, een onderdeel van mijn lifestyle

Sinds een aantal jaar geleden ben ik enorm fan geworden van een livestream op locatie, of eigenlijk live streaming in het algemeen. Dit kwam vooral doordat Instagram en Facebook het allebei mogelijk maakte om altijd, direct, een livestream te starten. Ondertussen is live streamen een deel uit gaan maken van mijn dagelijkse bezigheden. Omdat ik zelf werkzaam ben in marketing houd ik mij gedurende bezig met klantcontact. Livestreams geven mij de mogelijkheid om op een hele gemakkelijke en goedkope manier in contact te komen met mijn (potentiële) klanten. Vandaag wil ik het daarom graag hebben over de voordelen van livestreams en waarom ik graag een livestream op locatie doe.  

 

De voordelen van live streaming

Een livestream gebruik ik voornamelijk om eens in de zoveel tijd weer in contact te komen met mijn (potentiële) klanten. Dit doe ik om allereerst vragen te beantwoorden, maar ook om mijn klanten meer betrokken te raken met het merk. De content van de livestreams verschillen. Soms doen wij een tutorial, een andere keer doen wij een Q&A. Het grote voordeel van live streaming is dat het gemakkelijk te organiseren is. Je hebt geen moeilijke productie nodig, en daarnaast kan je op een persoonlijke manier klanten te woord staan. Soms maken wij ook gebruik van een livestream-studio. Dit is natuurlijk niet altijd nodig, maar soms is het fijn om een professionele omgeving te hebben voor als wij een tutorial doen. Ook elke livestream op locatie wordt gewoon gestreamd via Instagram. Uiteraard kost een stream op locatie wat extra geld, maar het biedt ook veel voordelen. Zo heb je professioneler apparatuur, zijn er technici, en kan je gebruik maken van hun professionele decor zoals een green-screen. In Nederland zijn er genoeg bedrijven die kunnen helpen met het opzetten van een succesvolle live stream op locatie.

 

Maak het een gewoonte

Net zoals alle nieuwe marketingactiviteiten kan een livestream best eng zijn, zeker omdat deze video’s live zijn. Maar maak je geen zorgen, live streaming is ontzettend gemakkelijk en effectief. Voor mij is live streaming onderdeel van mijn lifestyle geworden, ik ben er eigenlijk de hele dag mee bezig. Zowel privé als zakelijk. Met live streaming kan jij op een simpele manier in contact komen met (potentiële) klanten. Zo creëer je meer betrokkenheid en een hogere merkbeleving bij jouw klanten op een hele goedkope manier. Ik nodig iedereen van harte uit om het eens uit te proberen, naar mijn mening is het zeker de moeite waard.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment