Tips 

Last van stress? Probeer deze dingen dan uit

Heb jij regelmatig last van stress? Probeer dan zelf iets aan te doen, door bewust te leren ontspannen. Dit kan op verschillende manieren waarbij bewegen, ontspannen en motivatie een grote rol spelen. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen, boek een massage cursus, start een massage opleiding of begin met het lezen van een nieuw boek.

Bewegen

Bewegen is goed voor je hart en bloeddruk en helpt het tegen sombere gevoelens. Kies een vorm van bewegen die goed past bij al je andere activiteiten en waarvan je verwacht veel plezier aan te beleven. Voor iedereen zijn deze activiteiten anders. Het is daarom belangrijk dat je niet kijkt naar wat anderen gelukkig maakt. 

Ontspannen

Spanning doorbreken doe je door middel van ontspannen. Je doet dit door elke dag bewuste momenten van ontspanning in te plannen. Richt je volledig op deze activiteiten en laat je niet afleiden door negatieve gedachtes. Yoga, meditatie of ontspanningsoefeningen kunnen jou hier goed bij helpen. Een andere goede oefening voor ontspanning is lachen en plezier maken, daarbij kan het helpen dat jij jezelf omringt met familie en vrienden.

Motiveer jezelf 

Als je gemotiveerd bent om iets te doen, is de kans groot dat het ook gaat lukken. Vraag jezelf dan ook af wat je wilt bereiken. Een doel geeft jou extra motivatie. Blijf wel realistisch en stel haalbare doelen. En laat je niet gelijk uit het veld slaan bij een tegenslag.

Wat doe jij om tot rust te komen? Laat het weten in de reacties en inspireer andere lezers met jouw tips!

Related posts

Leave a Comment