Geen categorie 

Je magazijn verlichten

Het verlichten van een magazijn gaat wat anders dan het verlichten van een huis. Voor je huis heb je misschien wat LED spots nodig en dan ben je klaar. Een magazijn is natuurlijk heel groot, dus het kan een hele klus zijn om deze ruimte goed te verlichten. Ben je benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat en welke lampen je nodig hebt? Je leest het in dit blog. 

Het belang van een goed belicht magazijn

Naast dat het noodzakelijk is om je werk goed te kunnen doen zijn er nog factoren die meespelen bij het belichten van je magazijn. Verlichting heeft een grotere impact dan je in eerste instantie denkt. Verlichting heeft bijvoorbeeld een grote invloed op je gezondheid. Bij verkeerde verlichting kunnen magazijnmedewerkers moe worden, hierdoor kunnen er spanning in de rug en nek ontstaan, wat weer tot hoofdpijn kan leiden. Je wilt ook niet dat het licht in het magazijn flikkert, dit is namelijk alles behalve ontspannend. Een flikkerend licht kan zelfs stress veroorzaken. In een magazijn is verlichting erg belangrijk doordat er weinig zonlicht binnenkomt gedurende de dag. Slechte verlichting kan uiteindelijk leiden tot absentie van medewerkers, doordat zij klachten krijgen van het gebrek aan goede verlichting. DIt wil je natuurlijk voorkomen.

Kosten besparen

Je wil natuurlijk een goede verlichting voor je werknemers, maar dit is ook een grote kostenpost. Om het zo kosten- en energiezuinig mogelijk te maken, is overstappen op LED verlichting energie efficiënte oplossing voor de lange termijn. LED verlichting verlaagt de bedrijfskosten, creëert een veiligere omgeving voor de werknemers en draagt bij aan een hogere productiviteit.  Daarnaast liggen de onderhoudskosten van LED lampen heel laag doordat ze een erg lange levensduur hebben. Als je het zo leest is de keuze makkelijk gemaakt, maar ook binnen LED verlichting is er veel keuze.

High bay

Voor het verlichten van je magazijn kan je High bay lampen gebruiken. High Bay specialiseert zich in LED lampen die grote ruimtes kunnen verlichten. Deze lampen zijn geschikt zowel voor binnen- als buiten gebruik doordat de lampen waterdicht zijn. Het is mogelijk om High bay lampen te verbinden met een dimmer of een slimme sensor. Met een dimmer kan de verlichting vanaf een afstand ingeschakeld worden en ook sterker of minder sterk worden ingesteld. Door de lampen te koppelen aan een sensor kan je er voor zorgen dat de lampen zo efficiënt mogelijk de elektriciteit te laten gebruiken. Door het goed inzetten van zo’n sencor verbruik je dus nog minder elektriciteit.

Related posts

Leave a Comment