Wonen 

Je huis met of zonder makelaar verkopen?

Stel je woont in Leeuwarden en je wilt je huis verkopen. Doe je dit dan zelf of laat je dit doen door een makelaarskantoor in Leeuwarden? Dit is een vraag waar steeds meer mensen mee zitten. In deze oververhitte huizenmarkt verkopen huizen immers snel. In deze blog vertellen wij je de voor-en nadelen van het zelf verkopen van je huis. 

Waarom een makelaar?

Het hebben van een makelaar brengt ook in deze tijd nog erg grote voordelen met zich mee. Makelaarskantoren hebben vaak een groot netwerk. De potentiële koper kan huizen filteren op hun wensen en budget. De kans is groot dat hier een koper van jouw huis tussen zit. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de tijd die je kwijt bent aan de administratie. Zonder ervaring is het papierwerk een heleboel werk en zal dit je veel tijd gaan kosten.

Is een makelaar wel het geld waard?

Er zijn veel mensen die zeggen dat een makelaar duur is en het niet waar is voor je geld. Dit hangt heel erg af van wat voor type persoon je bent. Heb je zelf ervaring in verkopen en het regelen van veel papierwerk? Dan kan het in goede keuze zijn om je huis zelf te verkopen. Wanneer je dit niet hebt is het nemen van een makelaar toch erg verstandig om te doen. Wanneer jij je huis voor een te laag bedrag verkoopt is dit erg zonde.

Waarom zelf je huis verkopen?

Heb jij veel tijd over en lijkt het je leuk om je eigen huis in de markt te zetten? Dan is het verkopen van je eigen huis wellicht wat voor jou. Weet wel dat er veel bij komt kijken en je goed zult moeten onderhandelen om er een goede verkoop aan over te houden. Zoek jij een makelaar in Friesland? Neem dan contact op met De Vos Makelaardij.

Related posts

Leave a Comment