Geen categorie 

Jachthonden

Jachthonden worden speciaal getraind om mensen te helpen bij het jagen. Dit was een van de eerste functies die honden hadden als huisdier, terwijl ze nu vooral gebruikt worden als gezelschap. Jachthonden zijn uniek om hun fantastische reukvermogen. Het vermogen om dieren op grote afstand te ruiken, maakt de jachthond onvervangbaar bij het opsporen van wild. Ook worden worden de honden gebruikt om de prooi op te drijven of om ze naar de mensen toe te lokken. Om dit te kunnen doen moet de hond dus ook lichtvoetig en snel zijn. Tot slot is het ook de taak van een jachthond om een geschoten dier te apporteren. Dat wil zeggen dat de hond het dier naar zijn baasje toe brengt. De hond kan geseind worden door middel van een fluitje. Speciale hondenfluitjes zijn te koop in een jachtwinkel.

Minder jachtmogelijkheden

In Nederland zijn de typische jachthonden steeds meer aan het uitsterven. Dat wil niet zeggen dat de rassen verdwijnen, maar dat deze rassen steeds minder vaak worden getraind om mensen te ondersteunen tijdens de jacht. Dit komt vooral doordat er in Nederland hele beperkte mogelijkheden zijn voor jagers. 

Toch valt er nog steeds werk te vinden voor de zogeheten jachthond. Ze worden tegenwoordig namelijk niet meer alleen gebruikt voor de jacht, maar zijn ook nog een gewaardeerd lid van een gezin.  Als je een jachthond hebt is het ook handig om hem te voorzien van de beste materialen, zoals jachtkleding, trainingsdummies, halsbanden en hokken.

Related posts

Leave a Comment