Tips 

In welke situaties is het handig om een condoom te gebruiken?

Seks speelt een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven. Wanneer je seks hebt zonder voorbehoedsmiddelen, dan kan dat voor gevolgen zorgen waar je niet op zit te wachten. Zo kun je een soa oplopen, maar daarnaast ook te maken krijgen met een ongewenste zwangerschap. Het is daarom van belang dat je zorgt voor de juiste voorbehoedsmiddelen. Je hebt hierbij diverse mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor de pil of een condoom, maar ook voor een combinatie van beiden. 

 

Seks met een vaste partner

Bij een relatie hoeft het niet altijd nodig te zijn om een condoom te gebruiken. Wel is het verstandig om dit in het begin van de relatie te doen. Doe allebei een soa-test en besluit daarna of je met of zonder condoom wil vrijen. Het is namelijk mogelijk dat een van de twee rondloopt met een soa zonder daarvan op de hoogte te zijn. Het zou erg vervelend zijn als je jouw nieuwe liefde besmet met een soa en zij daar vervolgens erg last van krijgt. 

 

Regelmatig met anderen naar bed

Als je een wat wilder type bent op seksgebied en veel bedpartners hebt, dan is het zeer verstandig om steeds een condoom te gebruiken. Het laatste wat je wilt overhouden aan seks met vreemden zijn geslachtsziektes. Voorkom dit en zorg ervoor dat je altijd condooms bij je hebt. Durex condooms zitten erg prettig en kun je via het internet voordelig krijgen. 

 

Orale seks kan ook gevaarlijk zijn

Tijdens orale seks is het ook mogelijk om een geslachtsziekte over te dragen. Zo kan iemand met een koortslip een ander herpes bezorgen. Een opkomende koortslip valt niet altijd op en kan al voldoende zijn. Neem dit risico niet want van herpes kom je nooit meer af. Bovendien kan orale seks met een beflapje of condoom ook erg fijn zijn.

 

Een trio vraagt om een goede voorbereiding

Een fantasie van velen is het bed delen met twee anderen tegelijk. Als je dit wilt doen en niet de kans hebt gehad om je te laten testen op een soa, dan is het ten zeerste aan te raden om condooms te gebruiken. Voor de vrouwen is het zelfs het beste als de man tijdens het wisselen van partner ook wisselt van condoom. Dit omdat de tweede vrouw anders besmet kan raken met de soa van de eerste. Als je het liever niet met condoom wilt doen, zorg er dan voor dat de vrouwen de pil gebruiken en iedereen zich heeft laten testen op een soa. 

 

Related posts

Leave a Comment