advocaat familierechtJuridisch 

In echtscheiding? Schakel een goede advocaat familierecht in

Wanneer je getrouwd bent en treurig genoeg in de situatie terechtkomt waarin een echtscheiding onafwendbaar blijkt, dan zit je zonder twijfel in een heftige periode. In een dergelijke periode is het logisch als je emotioneel bent en dat je wellicht voelt dat je onrecht aangedaan wordt. Om de echtscheiding toch op een nette manier afgehandeld te krijgen is het daarom verstandig een advocaat familierecht in te schakelen. Dit is overigens niet alleen verstandig, voor bepaalde aspecten van een scheiding is het zelfs ook verplicht. Zo bestaat de eerste stap van een echtscheiding uit het indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank. Dit moet door een gecertificeerde advocaat familierecht gedaan worden. Deze advocaat kan je vervolgens ook helpen bij het tot stand brengen van een goede verdeling van bezittingen, een ouderschapsplan en de hoogte van de (eventuele) alimentatie.

advocaat familierecht

In deze zaken zijn familierecht advocaten gespecialiseerd

Een advocaat familierecht is naast het begeleiden van echtscheidingen gespecialiseerd in onder meer de volgende zaken:

  • Het afhandelen van een verzoek tot een naamswijziging.
  • Het formuleren van huwelijkse voorwaarden in een huwelijksovereenkomst.
  • Het bijstaan van niet getrouwde mensen die in een conflict zitten met als mogelijke onderwerpen het gezag over kinderen, de erkenning van een kind door een ouder en omgang geschillen.
  • Het ontbinden van een samenlevingscontract.

Bij de meeste van bovengenoemde zaken geldt dat je door een familierecht advocaat jouw zaken kunt laten behartigen. Wat je ook kunt doen is dat je als koppel zijnde één advocaat inschakelt om zo op zoek te gaan naar de beste en meest correcte oplossing voor beiden.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment