Hottub in de winter

De winter komt er weer aan. Voor echter hottub liefhebbers is er niks mooiers dan een stomende hottub tijdens een koude winternacht. Een hottub is uiteraard ook zeer geschikt voor winters weer. Toch zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden als je optimaal van je hottub wilt genieten in de winter. Zo zal het bijvoorbeeld langer duren om de hottub te verwarmen dan in de zomer. Zowel de initiële watertemperatuur als de buitentemperatuur spelen hierbij een rol. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en op tijd te beginnen met het verwarmen van je hottub. Ook is het belangrijk om de hottub te bedekken tijdens het opwarmen om te voorkomen dat de warmte ontsnapt.

Temperaturen onder het vriespunt

Als de temperaturen dalen tot onder het vriespunt is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het water niet bevriest in de hottub. Aangezien water uitzet bij bevriezing en dit kan ernstige schade aan de hottub, kachels en massagesystemen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om vooruit te plannen. Als de temperaturen dalen tot vlak onder het vriespunt en je hottub volledig gevuld is kun je er voor kiezen om de hottub de avond ervoor te gebruiken. De kans dat het water bevriest is dan namelijk niet zo groot. Als de temperaturen dalen tot ver onder het vriespunt is het verstandiger om de hottub te legen. Dit betekent niet alleen het het aftappen van het water uit de hottub, maar ook uit alle slangen en aansluitingen.

Hottub winterklaar maken

Als je van plan bent je hottub niet te gebruiken in de winter is het belangrijk dat je je hot tub daarop voorbereid. Ten eerste moet het water volledig worden afgetapt. Ook moeten filters, pompen en massage apparatuur worden losgekoppeld en binnenshuis worden opgeslagen. Bij het winterklaar maken van een houten bad moeten ook factoren als luchtvochtigheid worden beschouwd. Het is niet verstandig om een houten kuip voor langere periode leeg te laten staan omdat je dan risico loopt op uitdroging. Gelukkig is de luchtvochtigheid in de winter hoger, dus als het alleen om de wintermaanden gaat zal het niet snel problemen opleveren.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment