Tips 

Honden trainen

Honden trainen met behulp van beloningen is over het algemeen het meest effectief. Toch zijn veel hondenbezitters niet op de hoogte van de juiste manier van belonen. Zowel te veel als te weinig belonen kan leiden tot het negeren van een bevel. In deze blog lees je de meest gemaakte fouten.

Te veel belonen

Als je merkt dat jouw hond alleen maar reageert op ‘af’ als hij of zij beloond wordt met een  honden kauwbot of ander hondensnoepje, dan is de kans groot dat je jouw hond al te vaak hebt beloond.  Koop veilig jouw hondensnacks bij Aware Pet Products.

Nieuw commando belonen

Het aanleren van een nieuwe truc gaat het snelst wanneer de hond steeds wordt beloond. Dan legt hij heel snel een verband tussen het commando, het bijbehorend handgebaar en de beloning als hij het commando opvolgt. Wanneer je hond het commando onder controle heeft, is het belangrijk dat je stopt met altijd belonen. Zo voorkom je dat je hond alleen maar luistert door middel van een hondensnack.

Wat dan wel doen?

Je wilt jouw hond belonen als hij een commando opvolgt, maar je wilt niet dat hij het alleen doet wanneer jij een traktatie geeft. Hoe je dit oplost? Geef de hond af en toe een beloning! Laat het vooral niet van tevoren weten. De ene keer krijgt hij wel een beloning, de andere keer niet.

Je kunt je hond heel goed belonen zonder snack. Gebruik bijvoorbeeld je stem en prijs hem uitvoerig. Hierdoor zal de hond ook merken dat hij goed gedrag heeft getoond!

Related posts

Leave a Comment