Geen categorie 

Hoeveel keer per week seks om zwanger te worden?

Als je van plan bent zwanger te worden, wil je misschien weten hoe vaak je seks moet hebben op de kans op zwangerschap te verhogen. Naast de frequentie van seks, speelt een gezond leven en de timing een belangrijke rol. In dit artikel gaan we in op enkele belangrijke aspecten die een rol spelen bij een goede zwangerschapsstrategie.

Elke dag of om de dag seks tijdens het moment van de ovulatie

Vruchtbaarheidsadvies stelt dat je om de dag seks moet hebben tijdens het moment van de ovulatie om de kansen op zwangerschap te vergroten. De hoogste zwangerschapspercentages doen zich namelijk voor bij paren die elke dag of om de dag seks hebben. Experts durven zelfs te beweren dat hoe meer je seks hebt, hoe groter de kans is! Dit komt doordat elke keer je seksuele gemeenschap hebt, er nieuwe zaadcellen in de vaginakanaal terecht die een eicel kunnen bevruchten. Bovendien zorgt dagelijkse seks ervoor dat het sperma niet wordt aangevallen als een indringer, waardoor de bevruchte eicel zich gemakkelijker weet te nestelen in de baarmoeder.

De kwaliteit van het sperma

Wist je dat de hoeveelheid sperma van een gezonde man in de afgelopen dertig jaar zo goed als gehalveerd is? Een lage spermaconcentratie wordt vaak gelinkt aan de blootstelling van chemische stoffen in voedselmiddelen, minder beweging, zwaarlijvigheid, een gebrek aan zonlicht en overmatig roken en alcoholgebruik. Als er vastgesteld is dat je partner een lage hoeveelheid actieve spermacellen heeft, dan is het extra aan te raden om dagelijks seks hebben tijdens de ovulatie om de kansen op zwangerschap te vergroten. Dit komt omdat regelmatig ejaculeren het totale aantal beweeglijke spermacellen aanzienlijk doet toenemen.

Wil je meer informatie over preconceptie en wil je weten hoe het precies zit met eicellen, ovulatie, de menstruatiecyclus en “zwak zaad”, kijk dan op Kortekaas-verloskundige.nl.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment