RelatieproblemenTherapie 

Hoe worden we samen weer gelukkig?

In een prille relatie ben je gelukkig en lijk je genoeg te hebben aan elkaar. Samen kunnen jullie bergen overwinnen. Na een periode van verliefdheid verdwijnen de vlinders in je buik en maakt dit gevoel plaats voor houden van. Jullie relatie gaat een andere fase in. Dit is heel normaal. Soms kan je toch gaan twijfelen over je relatie. Zijn jullie samen nog wel gelukkig? Dit kan een zeurend gevoel zijn op de achtergrond, terwijl er nog niet zoveel aan de hand is. Ook is het mogelijk, dat er al wel meer speelt. Grote gebeurtenissen in jullie leven hebben invloed op jullie relatie. Jullie gaan op een andere manier om met rouw. Jullie moeten samen een weg zien te vinden in de nieuwe rol van het ouderschap of jullie kinderen gaan de deur juist uit en jullie rol verandert. Ook financiële zorgen en vreemdgaan zetten je relatie onder druk. Trek op tijd aan de bel, want met relatietherapie kunnen jullie een hoop bereiken.

Signalen om aan de bel te trekken

Soms denkt de omgeving, dat jullie heel gelukkig zijn. Jullie zijn ook nog een team, dat samen beslissingen neemt en houden rekening met elkaar. Toch ontbreekt de intimiteit in jullie relatie om echt gelukkig te zijn. Zeker in de periode waarin je voor jonge kinderen zorgt, is het druk. Jullie komen niet toe aan de intimiteit in jullie relatie. Soms ben je juist geen team meer en heb je veel ruzie met elkaar. Er ontstaat vaak een terugkerend patroon waarin je elkaar over en weer verwijten maakt. Je roept hierbij steeds dezelfde reacties bij elkaar op. Samen zijn jullie niet in staat om dit patroon te doorbreken. Jullie raken steeds verder van elkaar verwijderd. Praten lukt niet meer en jullie komen terecht in een negatieve spiraal. Het is de kunst om op tijd aan de bel te trekken en samen de hulp in te roepen van een relatietherapeut.

Relatietherapie: wat is dat?

Je bent eruit, dat je samen aan je relatie wilt werken. Jullie willen samen weer gelukkig worden. Het is belangrijk om dit naar elkaar uit te spreken. Daarmee ben je er nog niet. Het lukt niet altijd om er op eigen kracht samen uit te komen. Ook al hebben jullie hetzelfde doel voor ogen. Relatietherapie kan dan een goede oplossing zijn. Onder begeleiding van een therapeut gaan jullie met elkaar in gesprek. De therapeut fungeert als onafhankelijke derde. De therapeut vat samen, spiegelt jullie en komt met praktische oefeningen. Het is belangrijk, dat jullie je veilig voelen bij de relatietherapeut. Er moet dan ook een klik zijn. In een intakegesprek bespreken jullie de relatieproblemen die er spelen en het plan van aanpak. Dit is ook het moment om te ontdekken of de therapeut goed bij jullie past. Wonen jullie in de omgeving van Tilburg? Meld je dan meteen aan voor een intakegesprek. Is Tilburg te ver weg? Ook op andere locaties in Nederland staan relatietherapeuten voor jullie klaar om jullie te helpen bij jullie zoektocht om de weg naar het geluk weer terug te vinden.

Related posts

Leave a Comment