Hovenier ZwolleGeen categorie 

Hoe maak je je eigen groentetuin?

Voor het maken van een eigen groentetuin maak je gebruik van een stappenplan. Met behulp van dit stappenplan zorg je ervoor dat je groentetuin een succes wordt!

Allereerst is het belangrijk om de plaats en grootte van je groentetuin te bepalen. Welk deel van je tuin krijgt de meeste zonuren en staat wat beschut voor weer en wind? Dit zijn zaken waar je op moet letten. Het is aan te raden dit gebied af te zetten met touwtjes en stokjes. Hierdoor krijg je een goed beeld van de omvang van je groentetuin. Ook is het belangrijk om te zorgen voor een pad welke ten minste 80 cm breed is. Zo kan er altijd gemakkelijk met een kruiwagen bij al je gewassen komen.

Wanneer je de ideale plaats hebt gevonden om je gewassen op te verbouwen, kan je beginnen met het opruimen en voorbereiden van het stuk grond. Zo haal je het onkruid uit dit gebied en haal je het gras weg om zo ruimte te maken voor de gewassen. 

Vervolgens is het aan te raden de kwaliteit van de grond te verbeteren. Dit is mogelijk door compost of meststof toe te voegen aan de grond. Hierdoor kunnen de gewassen beter groeien.

Het is belangrijk om te kijken naar welke gewassen goed samen kunnen groeien. Sommige gewassen kunnen niet samengroeien met gewassen waar dezelfde voedingsstoffen voor nodig zijn. Ook moeten de gewassen niet te dicht op elkaar groeien, hierdoor kunnen de gewassen zich namelijk niet optimaal ontwikkelen.

Ten slotte is het tijd om de zaadjes van de gewassen te zaaien en planten. Zo voel je je helemaal een Hovenier in Zwolle! Klik voor meer informatie over Tukkers en Ten Hoeve!

Gerelateerde berichten

Leave a Comment