ouderenWonen 

Hoe kunnen ouderen langer thuis wonen?

Bijna iedereen heeft het als wens: lekker lang thuis blijven wonen in plaats van te verhuizen naar een verzorgingstehuis. Genieten van je pensioen doe je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk thuis. Helaas hebben ouderen soms vaak niet de keus en worden ze genoodzaakt om thuis te blijven wonen. Dit komt omdat de verpleeghuizen vaak vol zitten. Hoe zorg je er nou voor dat je zo lang mogelijk gezond thuis kan blijven wonen? In deze blog geven wij je tips!

Blijf actief

Frisse lucht is erg belangrijk. Om gezond en actief te blijven is het goed om elke dag te bewegen. Ga bijvoorbeeld met de overbuurman sporten of een wandeling maken. Het kan een goed idee zijn om een vast iemand te vinden waar je elke week mee gaat wandelen. Zo heb je altijd iets om naar uit te kijken en blijf je actief bezig. Het is ook goed voor je om een standaard moment in de week een sportactiviteit te plannen. Er zijn tegenwoordig veel sport- en beweegclubs voor ouderen. Tijdens deze bijeenkomsten is er ook de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en fijne vriendschappen op te bouwen.

Haal op tijd hulpmiddelen in huis

Vaak wordt het huis pas aangepast als de bewoner al veel klachten heeft. Eigenlijk ben je dan te laat. Als er eerder hulpmiddelen in huis waren hadden deze klachten voorkomen kunnen worden. Richt je huis daarom op tijd goed in met spullen die je kunnen helpen. Zo kunnen thuiszorgbedden, trapliften en rollators veel problemen voorkomen. Deze zorghulpmiddelen koop je eenvoudig online. Koop bijvoorbeeld een hoog laag bed, verpleegbed of ander hulpmiddel bij Thuiszorgbedvoordeel.  

Gerelateerde berichten

Leave a Comment