Wonen 

Hoe gebruik je Jotun verf voor je muur?

Muren verven is een van de meest voorkomende klusjes in iedere huis. Als je  die witte muur helemaal zat bent dan kun je er gelukkig wat aan doen. Hieronder geven we je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je niet voor problemen komt te staan bij het verven van je muren met de bekende Jotun verf.

Muur vooraf schuren of niet schuren als je wilt verven

Een van de eerste vragen die je zal overwegen is of je ervoor kiest om je muur vooraf te schuren. Dit is vaak wel nodig in ruimtes met een goede luchtcirculatie, zoals bijvoorbeeld een woonkamer. Schuren is ook geschikt als je muurbloemen heeft, want dan wordt het verven niet slechter.

Schuur ervoor zeker niet je muur als het erg lastig is om ze schoon te maken of als jouw wand maar heel kort moet blijven staan. Houd er dan rekening mee dat je muur na het verven niet meer kan worden schoongemaakt!

Voorkom dat je muur vlekken gaat vertonen

Als je kleuren aanbrengt op een muur, dan zou het eigenlijk niet moeten gebeuren dat je muur vlekken gaat vertonen. Wel is het zo dat er altijd kans is op vlekken. Werk de muur voor met voorstrijk middelen van Wijzonol verf zodat je een goede basis hebt voor de verf.

Ook kan het helpen om de ondergrond wat meer te schuren voordat je begint met verven. Hierdoor worden oude restanten losgemaakt en ontstaat er meer grip op de ondergrond.

Voordelen bij het gebruik van Jotun verf

Jotaproff van Jotun is geschikt voor muren en plafonds. Je kan deze verf kopen in verschillende glansgraden:

  • Krijtmat
  • Mat
  • Zijdeglans

Je kunt deze verf gebruiken op verschillende ondergronde, denk aan:

  • Stucwerk
  • Sierpleister
  • Beton
  • Spachtelputz

Dit product bevat nauwelijks/geen vulmiddel. Het heeft een goede dekkracht en spettert niet tijdens het verven. De PVA 02 is achteraf makkelijk bij te werken. Handig als je een stukje vergeten bent te verven.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment