Wonen 

Hoe creëer je sfeer in je slaapkamer?

De slaapkamer is een plek waar je waarschijnlijk vaak bent. Deze kamer moet daarom mooi en praktisch zijn. Maar hoe maak je je slaapkamer nou gezellig? In deze blog geven wij je hiervoor een aantal tips!

Maak eigen decoraties  

De slaapkamer ziet er vrijwel altijd gezelliger uit met decoraties. Je kan dit nog leuker maken door deze zelf te maken. Je zou er misschien niet snel aan denken maar ga bijvoorbeeld een spandoek maken en ophangen. Je kunt hier je creativiteit in kwijt en het houdt je bezig. Maar ook als je vader of moeder 50 jaar wordt, kan je een spandoek 50 jaar maken! Daarnaast kan je dekentjes, knuffels en extra kussens kopen of maken om je kamer een gezellige uitstraling te geven. 

Kies voor passend materiaal

Het hebben van het juiste materiaal is erg belangrijk voor de sfeer in je kamer. Kies je voor een witte stijl met veel kleurloze meubels? Of ga je voor houten meubels met een iets donkere kleur? Met de witte meubels creëer je een strakke look maar niet echt een gezellige sfeer. Houten meubels daarentegen zorgen voor een wat warmere sfeer. Neem dit mee tijdens het maken van je meubelkeuze. Denk dus goed na over je kleurkeuze en combinaties. Dit kan het verschil maken tussen een gezellige kamer of niet.  

Zorg voor een nette uitstraling

Een kamer met een fijne sfeer is vaak netjes opgeruimd. Het hoeft natuurlijk niet perfect schoon te zijn maar goed opgeruimd staat wel mooi. Zorg er daarnaast ook voor dat je TV buiten zicht staan. Dit ziet er wat netter uit en zorgt voor een fijnere sfeer.

Related posts

Leave a Comment