Tips 

Epoxy: het sterke middel voor vele unieke toepassingen

Epoxy, je hebt er vast wel eens over gehoord. Epoxy wordt gebruikt om als vloercoating om een sterke epoxy vloer aan te leggen, maar is hier ook kunst mee te creëren. De kunst met epoxy wordt ook wel resin art genoemd.

Epoxy is een uitzonderlijk harde en taaie chemische kunsthars en bestaat deze uit twee verschillende componenten. Deze twee componenten zul je aan de hand van een juiste verhouding met elkaar moeten mengen, om uiteindelijk de perfecte uitharding te krijgen van de epoxy. De chemische samenstelling is ideaal als coating of lijn, mede door de werking van het materiaal. Het hecht namelijk erg goed, is waterdicht en daardoor ideaal voor industriële werkplekken. Epoxy giethars is juist te egr bukken voor het vullen van vormen en wordt dit gebruikt voor kunstwerken. In dit blog vertellen we je graag meer over deze beide toepassingen!

Kies voor een epoxyvloer

Wil je graag beschikken over een industriële vloer die geschikt is voor industriële belasting zoals een garage of werkplaats? Dan is een epoxy vloer zeker iets voor jou! Bij een epoxyvloer gebruik je ook de twee componenten, waarna de vloer erg sterk is en zich helemaal zal hechten aan een oppervlak, in de meeste gevallen de betonnen vloer. 

De eerste laag die je aan zal brengen is de primer. Dit is het eerste laagje dat zich zal hechten aan de ondervloer, maar zal je merken dat deze nog wel erg zacht is. Na een aantal dagen en op het moment dat de primer is uitgehard, is het tijd op de toplaag aan te brengen. Deze epoxycoating zul je moeten mengen met de harder, waarna je deze aanbrengt op de vloer. De twee lagen coating zullen erg snel hechten en uiteindelijk sterk uitharden. De epoxyvloer kan hierdoor zeker tegen een stootje en is de vloer dus ideaal voor een magazijn, winkel of bijvoorbeeld in een garage. Je brengt de vloer gemakkelijk aan en is de epoxy vloercoating ook nog eens voordelig, waarna je er enorm veel plezier aan zult hebben!

Resin art met epoxy

Epoxy wordt dus enorm sterk door het gebruik van twee verschillende componenten. Dit is terug te zien in de vloercoating, maar is er ook giethars van epoxy wat voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Er is namelijk kunst te creëren met epoxyhars, namelijk resin art!

Resin art is de laatste jaren enorm hip geworden. Bij deze manier van kunst zul je kleuren toevoegen aan epoxy giethars, om deze vervolgens in te gieten in bijvoorbeeld een boom, een houten tafel waar een stuk uit is gehakt en kun je zo iedere toepassing bedenken. Ook hier zal de epoxyhars enorm uitharden. Met de resin art zorg je voor een uniek effect, zal de epoxyhars goed uitharden en beschik je dus over een unieke, kleurrijke creatie met resin art!

Related posts

Leave a Comment