Tips 

Het inpakken van een pakket op de juiste manier

Als je van plan bent om een pakketje te versturen is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Zeker als het een pakketje is dat naar het buitenland gaat is er een kans dat je pakketje beschadigt raakt. Daarom zijn er hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat je pakketje veilig aankomt op de eindbestemming.  

De juiste doos voor het pakketje

Om ervoor te zorgen dat je pakket goed aankomt is het belangrijk dat je kiest voor het juiste verpakkingsmateriaal. Dit is per pakketje verschillend. Wel zal het altijd verpakt moeten worden in een doos. Het is bij het kiezen van een doos belangrijk dat je het juiste formaat kiest. Het voorwerp dat je wil vervoeren mag namelijk niet veel kunnen bewegen in de doos. Buiten het feit dat een kleinere doos goedkoper is dan een grotere variant, is een kleinere doos ook een stuk veiliger voor je pakketje. 

Maak foto’s van de verpakking voor je het verstuurd

Als er eventuele schade optreedg tijdens het vervoeren van je pakketje is het belangrijk om dit te kunnen bewijzen. Als je geen bewijs hebt dat je pakketje er in een andere conditie aan toe was voor het verzenden, zul je vaak niks kunnen terugkrijgen van een verzekering. Daarom is het verstandig om zowel van te voren als bij het uitpakken van het pakket foto’s te maken. Zorg ervoor dat het product goed zichtbaar is op deze foto’s om het risico zo klein mogelijk te houden.

Het opvullen van de lege ruimtes

Als je de juiste formaat doos hebt gevonden is de kans groot dat er nog steeds wel ergens ruimte over zal zijn. Je kunt deze ruimte het best opvullen met wat zachte stof. Je zult het principe van luchtkussens en bubbelpapier wel kennen. Je kunt tegenwoordig zelf met een luchtkussenmachine luchtkussens maken. Deze kussens kun je er bij de doos in doen met het product dat je wil vervoeren. Zeker als het pakketje breekbaar is, is het belangrijk dat het pakketje nergens naartoe kan bewegen. Het is ook erg aan te raden om noppenfolie als opvulmateriaal te gebruiken. Indien je een grote doos hebt en niks anders tot je beschikking hebt en snel het pakketje moet versturen, kun je er eventueel voor kiezen om extra beschermingsmateraal toe te voegen. Wel blijft het uiteraard slecht voor het milieu om een veel te grote doos te versturen. Dit omdat er minder pakketjes tegelijk vervoerd kunnen worden en daardoor meer busjes ingezet moeten worden. 

Related posts

Leave a Comment