Lifestyle Tips Wonen 

Heb jij sinds het vele thuiswerken meer gezondheidsklachten?

We hebben een raar anderhalf jaar achter de rug. Begin 2020 stond het leven van iedereen ter wereld op zijn kop door het coronavirus. Het virus deed zijn intrede in Nederland in maart. Toen trof onze overheid strenge maatregelen om het virus tegen te gaan. Eén van deze maatregelen was het volledig thuiswerken voor de niet vitale beroepen en beroepen waarbij dit mogelijk was. Dat was wel even wennen voor iedereen. Ervaar jij na maanden thuiswerken ook meer gezondheidsklachten? De akoestiek verbeteren in huis kan dan een van de opties zijn om jouw klachten te verminderen. 

Gezondheidsklachten door slechte akoestiek

Ervaar je de laatste maanden meer hoofdpijn? Ben je veel meer en vaker moe? Ben je tijdens het werken ook sneller afgeleid en heb je meer last van concentratieproblemen? Dan heb je in huis waarschijnlijk last van een slechte akoestiek. Door de galm en echo in je huis kunnen deze klachten ontstaan. Gelukkig is het ook makkelijk te verhelpen door bijvoorbeeld akoestische panelen in je thuiskantoor te plaatsen. 

Maak je thuiskantoor gezellig

Maar door je thuiskantoor wat gezelliger te maken, kun je de akoestiek ook een enorme boost geven. Hang bijvoorbeeld een gordijn op of een groot akoestisch paneel met een mooie afbeelding van je gezin. Met dat laatste heb je ook nog eens een mooi uitzicht en maak je van je kantoor echt een thuiskantoor. Maar denk ook aan luchtzuiverende planten. Je brengt veel tijd in je thuiskantoor door, wel net zo fijn om dan gezuiverde lucht in te ademen. Met deze tips is jouw thuiskantoor al een stuk prettiger werken en zullen je klachten een stuk minder worden.

Related posts

Leave a Comment