Geen categorie 

Groener leven in de stad

In Nederland zien we dat steeds meer steden meer groen in de stad willen brengen. Minder parkeerplekken, minder ruimte voor auto’s om te rijden en meer ruimte voor natuur. We zijn in de grote steden steeds meer gedistantieerd van de natuur. Gelukkig zien we dat steeds meer mensen nadenken over betere oplossingen.

Je eigen moestuin bouwen

 In grote steden heb je vaak een klein balkon en niet zo snel een tuin. Toch kun je je balkon opfleuren met bijvoorbeeld een kleine moestuin. Ieder jaar zien we dat een hoop supermarkten dit verkopen, maar je kunt het natuurlijk ook zelf bouwen. Wil je bijvoorbeeld een zonnebloem zaaien of groente wat heel het jaar kan groeien zoals spinazie? Lees je goed in wat in Nederland het beste groeit en probeer het uit. Oefening baart kunst!

Meer groen in huis

Wil je zorgen voor meer groen in huis? Meer groen betekent niet alleen het aanschaffen van nieuwe zaden en grote planten. Je kunt dit ook anders toepassen. Zo kun je kiezen om chemische schoonmaakspullen niet meer aan te schaffen en de kiezen voor alternatieven die beter zijn voor de natuur. Scheiden ze in jouw wijk nog geen afval? Dan kun je dit zelf voorstellen aan je gemeente. Zo kom je er direct achter of ze hier al mee bezig zijn en dat het nog even duurt voordat ze dit kunnen doorvoeren.

Bewuster leven

Heb je geen balkon of heb je geen tijd om een moestuin goed te onderhouden? Dan kun je ook op een andere manier bewuster leven. Kies bijvoorbeeld vaker voor plantaardig voedsel, probeer minder plastic te gebruiken en kijk eens hoeveel geld je opmaakt aan bijvoorbeeld dingen zoals kleding. De fast fashion industrie is erg slecht voor onze planeet. Door wat vaker te shoppen bij tweedehands winkels kun je toch mooie items scoren!

Gerelateerde berichten

Leave a Comment