Gluhwein recept

De dagen worden weer korter en de winter is in zicht. Na al die zomerse cocktails ben je nu misschien wel toe aan de wat winterse drankjes. Nu denken de meeste mensen bij winterse drankjes vooral aan heerlijke warme chocolademelk, cappuccino en nog velen andere soorten. Maar ook de gluhwein is erg populair in de winter. Het is een warm alcoholisch drankje dat vooral in de periode voor kerstmis veel gedronken wordt. Voor het maken van dit drankje heb je als basis altijd rode wijn of witte wijn nodig en daar worden dan verschillende andere ingrediënten aan toegevoegd. Doordat het drankje warm is, is het heerlijk om in de winterperiode te drinken en het houdt je lekker warm na het bezoeken van een kerstmarkt. In dit artikel geef ik je een recept voor het thuis maken van dit drankje.

gluhwein

Recept gluhwein

Voor het maken van dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Spätburgunder (wijn)
  • sinaasappel
  • kaneelstokje
  • kruidnagels
  • steranijsjes
  • vloeibare honing

Om het recept te maken moet je de volgende stappen volgen:

Stap 1: Als eerste pak je de sinaasappel. Deze maak je goed schoon en snijd je in plakjes.

Stap 2: Vervolgens giet je de wijn in een grote pan. Daarna doe je hier de sinaasappel, kaneelstokjes, steranijs en de kruidnagels bij. Daarna verwarm je dit ongeveer 10 minuten. Dit doe je op laag vuur tot het een beetje begint te dampen (de wijn is dan ongeveer 70 graden warm). Het is belangrijk dat je het vuur laag houdt anders kan het gaan verdampen en dat is niet de bedoeling.

Stap 3: Laat dit in zijn geheel nu ongeveer 15 minuten staan zodat alle smaken goed in de wijn kunnen trekken. Daarna zeef je de wijn en voeg je de vloeibare honing toe. Nu nog even goed roeren en dan kun je het direct serveren.

Zoals je ziet is het vrij simpel om thuis gluhwein te maken, dus het is zeker de moeite waard om dit in de wintermaanden eens te proberen.