Vakantie 

Er is meer mogelijk in Italië dan alleen een stedentrip Rome

Natuurlijk denk je bij een stedentrip Italie vooral aan een stedentrip Rome. Dat is een logische gedachte, deze stad is niet alleen schitterend om te zien, je kunt tijdens je stedentrip Rome ook erg veel beleven. Maak tijdens je stedentrip Rome een rondrit in een speciale bus en geniet van het uitzicht. Zorg dat je vroeg op staat op de dag dat je het Colosseum wilt bezoeken. Deze attractie is gewoon het leukst als het er nog niet wemelt van de mensen. Gooi een muntje in de Trevi-fontein en eet een Italiaans ijsje dat je bij een van de vele ijssalons koopt. Natuurlijk vergeet je ook niet om ergens écht lekkere pizza of pasta te eten, met, dat spreekt voor zich, een goed glas wijn erbij.

Maar er is meer mogelijk dan alleen een stedentrip Rome

Ga je met je lief voor een uitermate romantische stedentrip? Dan zul je er niet aan ontkomen en een stedentrip Venetië boeken. Het grote San Marco plein, de gondels en de gemoedelijke sfeer zijn echt de moeite waard. Natuurlijk is Venetië wel een echte toeristenbestemming. Wil je liever een minder toeristische stedentrip maken? Kies dan eens voor Valencia, Milaan of Napels. Als je wilt, kun je de komende jaren iedere keer weer een stedentrip maken in Italië. 

Geniet van de geschiedenis

Als je geen interesse hebt in geschiedenis, dan ben je in Italië aan het verkeerde adres. Zeker tijdens je stedentrip Rome kijk je je ogen uit. Maar heb je al eens over de Ponte Vecchio in Florence gewandeld? Je kijkt je ogen uit. Allerlei kleine winkeltjes, gewoon op een brug. Koop hier mooie gouden sieraden en vergaap je aan de mensen die er lopen. Dat is in iedere Italiaanse stad zo: de mensen zijn, over het algemeen, schitterend gekleed en gekapt. Hun haar tot in de puntjes verzorgd.

Geniet van het heerlijke eten

Wil je écht lekkere pasta, gnocchi of pizza eten, dan ben je in heel Italië aan het juiste adres. Ben je dan ook nog eens fan van kaas? Dan kan jouw stedentrip alvast niet meer stuk. Heb je dan ook nog een voorkeur voor hele verse vis? Dan zul jij je vakantie zeker goed doorkomen. Natuurlijk bestel je er een lekkere wijn bij, laat je vooral informeren door de ober of serveerster. Zij kunnen je precies vertellen welke wijn het best past bij het gerecht dat jij gaat bestellen. Neem een dessert en sluit af met een stevige kop koffie. Dat wordt genieten!

 

Related posts

Leave a Comment