Lifestyle Sport 

Eiwitten zijn cruciaal voor je lichaam

Veel fitnessers lopen met een shakebeker door de fitnesszaal heen en dat is niet voor niets. Deze shakes ofwel eiwitten shakes zijn belangrijk voor je lichaam, vooral als je een sporter bent. Ben je toch niet van de shakes? Dan kun ook een granenreep met eiwit kopen. Verschillende soorten van deze heerlijke repen en gezonde shakes kun je kopen bij house of nutrition

 

Wat zijn eiwitten? 

Eiwit ofwel proteïne is een soort voedingsstof. Je hebt verschillende soorten eiwitten. Eiwitten kunnen afkomstig zijn van dierlijke, maar ook plantaardige wezens. Voorbeelden van dierlijke producten die eiwitten bevatten zijn melk, vlees, ei van een kip en kaas. Je kunt bij een ei van een kip zelfs de eiwit gemakkelijk scheiden van de eigeel. Voorbeelden van plantaardige eiwitten zijn graanproducten, noten en vruchten. Vaak zijn eiwitten geïntegreerd in producten. Zo heb je bij House of Nutrition een protein pancake mix. Deze bevat heel veel eiwitten.  

 

Waar dienen eiwitten voor? 

Eiwitten dienen als een soort bouwstof. Elke cel uit je lichaam bestaat uit eiwit. Deze vernieuwen zich continu. Eiwit wordt ook wel de wonderstof genoemd. Deze helpt je lichaam bij het groeien en sterk worden. Eiwitten zorgen namelijk voor opbouw van spiermassa, groei van botten en herstel van wonden. Waarom is er behoefte aan eiwitten als elke cel van je lichaam deze toch al heeft? Er zijn verschillende redenen hiervoor. Bij het bewegen of sporten raken je spieren licht belast. Hierdoor breken de eiwitten in je lichaamscellen af. Je hebt hierdoor meer eicellen nodig. Deze kun je dus herstellen door consumpties te nemen waar eiwitten in zitten. Ook bij verlies van zweet, urine, haar, huid en nagels breken de eiwitten af. Ook dan kun je gebruik maken van producten waar eiwitten in zitten. Deze helpen je dus bij aanmaak van nieuwe eiwitten in je lichaam. Wil jij gespierder zijn dan dat je al bent en kost het veel energie met sporten alleen? Eiwitsupplement kun je 10 á 15 minuten na je training innemen. Dan staan je receptoren open, wat ondersteunend is bij spieropbouw. Wil jij graag afvallen? Ook dan zijn eiwitten cruciaal. Eiwitten hebben naast je gewoonlijke dieet patroon een ondersteunende rol. 

 

Welke producten bevatten eiwitten? 

Heb jij dus besloten om te sporten, af te vallen of om op je gezondheid te letten? Dan is het aanschaffen van eiwitsupplement erg slim. Zo belast je je lichaam minimaal en zul je effectief je doel behalen. Welke eiwitproducten kun jij kopen? Je kunt kiezen voor shakes. Shakes zijn de musthaves voor sporters. Deze kun je gemakkelijk in en fles meenemen. House of nutrition biedt verschillende soorten eiwitshakes aan. Deze verschillen ieder in smaak en soort. Zo kun je dierlijke eiwitten kopen, maar ook plantaardige eiwitten. Hou jij niet van shakes? Ook dan is er keuze zat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit ijs, koffie, pudding, muffin, fruit bar en pannenkoekenmix. Al deze soorten zijn gebaseerd op eiwitten. Ze zijn lekker een effectief voor je lichaamsgezondheid.

Related posts

Leave a Comment