Tips 

Een schonere wereld

Sta jij wel eens stil bij de hoeveelheid afval die jij (of jouw gezin) produceert? Waarschijnlijk schrik jij je dan helemaal rot. Dan hebben we het nog niet eens over de uitstoot. Ga jij elke dag met de auto naar werk? Hoe vaak maak jij gebruik van het vliegtuig? Douche jij (te) vaak? We denken vaak niet na over bepaalde zaken. Schoon water lijkt heel normaal, maar weet jij hoe hoe een waterzuiveringsinstallatie het afvalwater zuivert tot schoon drinkwater? Ik wil jou in deze blog graag vertellen wat je zelf kan doen om bij te dragen aan een schonere wereld.

Let op je eetgedrag

Ben jij net als ik helemaal gek een stukje lekker vlees? Dan is het lastig om dit te laten liggen. Helemaal aan de kant schuiven hoeft ook niet, maar al eet je één a twee keer per week minder vlees dan help je de wereld al enorm. De vleesindustrie heeft een groot effect op de opwarming van de aarde. 

Niet alleen het eten zelf, maar ook de verpakking van de voedingswaren zijn van belang. We zien al mooie veranderingen, denk bijvoorbeeld aan de plastic rietjes die zijn ingewisseld voor kartonnen. 

Verspilling van water

Waar we het in de intro al hadden over douchen, zijn er meerdere mogelijkheden in huis om waterverspilling tegen te gaan. Vraag jezelf eens af; hoe vaak zet jij de wasmachine aan voor een klein wasje? Hoe vaak spoel jij de WC? Het zijn de alledaagse dingen waarmee jij een grote bijdrage kunt leveren aan een schonere, duurzame wereld.
Wil jij meer weten over een duurzamere wereld? Ben jij op zoek naar installaties die jou daarbij helpen? Kijk dan eens op de website van Wazutec. Lees hier meer.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment