Geen categorie 

Een keuken of een badkamer gemaakt van beton cire: wel of niet doen?

Misschien heb je het wel eens gehoord van een keuken- of badkamer specialist, maar een materiaal die veel wordt gekozen en toegepast binnen keukens en badkamers is beton cire. Waarom? Beton cire is een materiaal wat eigenlijk veel wordt gebruikt voor ruimtes die industrieel zijn ingericht. Dit materiaal benadrukt het stoere en robuuste aspect van deze interieurstijl. Daarnaast heeft het materiaal ook praktische voordelen, bijvoorbeeld het feit dat het materiaal waterdicht en naadloos is. Geen wonder dus dat het vooral wordt toegepast in keukens en badkamers!

Ben je zelf aan het overwegen om een keuken beton cire te nemen of juist een badkamer? Wij zetten voor jou de nodige informatie op een rijtje, zodat jij alle ins en outs weet van het materiaal beton cire in de keuken of badkamer.

Beton cire in de keuken en badkamer

Beton cire kan op verschillende manieren worden aangebracht in de keuken of badkamer. Wil je bijvoorbeeld liever een keuken beton cire die een wat egaler afwerking heeft? Dat is gewoon mogelijk! Veel mensen denken namelijk dat het materiaal voornamelijk een grove afwerking heeft, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. De meeste specialisten zijn bereid om met verschillende technieken het zo aan te brengen dat het helemaal overeenkomt met jouw persoonlijke voorkeuren.

Beton cire wordt ook vaak gekozen als een gevlinderde betonvloer niet mogelijk is binnen de keuken of badkamer. Beton cire heeft nog wel steeds een betonlook, dus je kunt alsnog een keuken beton cire nemen in het geval dat ‘echte’ beton niet mogelijk is.

Let wel op wanneer je een beton cire keuken of badkamer neemt

Hoewel beton cire zo zijn positieve kanten heeft, moet je wel letten op een aantal zaken. Beton cire duurt namelijk erg lang om aan te brengen, wat dus een nadeel kan zijn voor degene onder ons die geen tijd hebben.

Daarnaast is beton cire een zachtere soort materiaal, waardoor het gevoeliger is voor krassen en slijtage. Vaak nemen mensen voor deze reden geen keuken beton cire, maar als je het goed onderhoudt, dan zal je nog lang mee kunnen gaan. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van jouw voorkeuren en levensstijl, dus denk er goed over na voordat je beton cire toepast in je keuken of badkamer.

Related posts

Leave a Comment