Wonen 

Een huis kopen kan best ingewikkeld zijn!

Bij een huis kopen komt heel veel kijken. Zeker als dit het eerste huis is dat je koopt, is dat natuurlijk enorm spannend. Er zullen vast tientallen vragen in je hoofd ronddwalen waar je misschien het antwoord niet op kunt vinden. En een huis kopen is daarbij natuurlijk geen kleine investering, dus je wil dit wel gelijk goed doen! Gelukkig kan ik je met een aantal van die ingewikkelde vragen zeker helpen. Lees voor hulp bij deze vragen nu mijn blog hieronder, en wie weet helpt dit je iets verder bij het kopen van een huis. En maakt het je iets minder onzeker bij het doorhakken van de knoop! 

Hoeveel kan ik lenen? 

De eerste vraag die natuurlijk heel erg van belang is, is: Hoeveel kan ik lenen? Dit bepaalt namelijk wat jouw budget is en daardoor ook wat voor huis je kunt kopen, in welke stad en welke wijk je een huis kunt kopen en hoe groot het huis is dat je kunt kopen. Over het algemeen geldt natuurlijk; hoe groter je budget, hoe makkelijker het is om een huis te kopen. Je kunt dan namelijk kiezen wat je wil zonder beperkingen. Maar onderschat dit niet, want het maakt ook het aantal keuzes groter! Voordat je naar de bank gaat om eens echt te ontdekken hoe veel je kunt lenen, kan je een goede indicatie krijgen op de website Hypotheekrente.nl. Dan kan je alvast een beetje gaan oriënteren wat er is, zonder dat je al ‘officieel’ naar de bank gaat voor je hypotheek. 

Waar moet ik op letten bij het kopen?

Als je dan een huis op het oog hebt, is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van je huis. Een huis kan namelijk heel mooi zijn, maar wel een aantal addertjes onder het gras bevatten. Let dus goed op ook als het huis wat lager geprijsd is dan verwacht, want wie weet zijn er wel allerlei mankementen die nog opgeknapt moeten worden. Het fijnste is om hiernaar te kijken met iemand die hier verstand van heeft, zoals een makelaar. Hij of zij kan je precies vertellen waarom de prijs van het huis is zoals hij is, of er mankementen zijn aan het huis en zo ja welke en wat er allemaal nog moet gebeuren voordat het huis ‘woonklaar’ is. 

Hoe weet ik zeker dat ik de juiste keuze maak? 

Tot slot vinden heel veel mensen het lastig om een knoop door te hakken. Want hoe weet je nou honderd procent zeker dat je de juiste keuze maakt? Ik zal je eerlijk vertellen: Bij een eerste huis zal je waarschijnlijk nooit honderd procent zeker zijn van je zaak. Het blijft een enorm enge keuze en daarom zal je altijd een klein beetje voorzichtig en twijfelachtig zijn. Mijn tip is om bij twijfel altijd te luisteren naar je gevoel. Vind je het gewoon spannend om de knoop door te hakken? Dat is niet gek en ook niet erg! Maar twijfel je echt over het huis, de buurt of of je wel echt een huis wil gaan kopen? Dan zeg ik altijd; bij twijfel niet doen. Want spijt krijgen van een huis kopen is toch wel een tikkeltje vervelender dan spijt hebben van een dagje ongezond eten, haha!

Related posts

Leave a Comment