Tips 

Een frisse neus halen

Nu we met zijn allen weer heel veel thuis moeten zitten, is het belangrijk om af en toe even een frisse neus te halen. Gezonde buitenlucht heeft een positieve werking op onze omgang met stress, waar in deze tijd bijna iedereen wel mee te maken heeft. Daarnaast is het ook van belang om te blijven bewegen; iets wat de laatste maanden ook bij veel mensen wat minder is gebeurd door het vele thuiswerken. In dit artikel lees je over leuke activiteiten die je in de buitenlucht kunt doen.

 

1. Fietsen

Fietsen is een van de makkelijkste manieren om lekker naar buiten te gaan. Je kunt je eigen tempo aanhouden en toch binnen korte tijd relatief grote afstanden afleggen. Of je er nu op uit gaat op een elektrische fiets, een stadsfiets dames of een racefiets; de beweging is altijd goed. Ga dus op zoek naar mooie fietsroutes en trek er lekker op uit!

 

2. Wandelen

Misschien denk je dat wandelen saai is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ga bijvoorbeeld gezellig met een vriendin wandelen – op anderhalve meter afstand natuurlijk – en klets even bij met elkaar. Heb je daar geen behoefte aan? Je kunt er ook voor kiezen om een camera mee te nemen. Zoek een mooi natuurgebied op en ga op zoek naar het perfecte plaatje van een landschap of dier.

 

3. Skaten

Heb jij nog skates in de kast staan? Waar wacht je dan nog op? Skaten is niet alleen goed voor je conditie, maar je traint er ook nog eens veel spieren mee. Het is een vrij intensieve sport, zeker als je het niet gewend bent, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het erg leuk. Let wel goed op de weersvoorspellingen, want skaten op natte wegen kan gevaarlijk zijn.

 

4. Hardlopen

Is wandelen te eenvoudig voor jou en ben je op zoek naar wat meer actie? Probeer dan eens om wat vaker te gaan hardlopen. Zet doelen voor jezelf en probeer deze steeds iets verder op te rekken. Luister wel goed naar je lichaam, want tijdens het hardlopen worden veel blessures opgedaan.

 

5. Vissen

Dit is, in tegenstelling tot voorgaande tips, geen intensieve sport, maar wel een leuke buitenactiviteit. Veel mensen houden van vissen omdat het ze rust geeft en het voor hen een vorm van ontspanning is. Het is ook goed voor de gezondheid, omdat je een lange tijd in de buitenlucht zit.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en ideeën en kun je er komende tijd wat vaker uit gaan.

 

Related posts

Leave a Comment