Lifestyle 

Een fiets kopen? Dat is gezien het enorme aanbod nog best een pittige klus

Nederland is fietsland bij uitstek. Nergens anders lig een zo perfect netwerk aan fietspaden bijvoorbeeld en gemiddeld genomen bezitten wij Nederlanders meer als één fiets per persoon. Een fiets kopen is in ons land niets bijzonders, een herenfiets kopen aan de orde van de dag. In Nederland kennen we nog de fietsenmaker, een specialist die je nog in zo goed als elk dorp aan kunt treffen.

In elke dorp nog een fietsenmaker, mooier bestaat toch niet?

En toch is een fiets kopen een pittige klus. Dat heeft vooral te maken met het spectaculaire aanbod dat er tegenwoordig is. Wat dat betreft moeten we echt medelijden hebben met de fietsenmaker, zeker hij of zij die al wat op leeftijd is. Steeds komen er nieuwe fietsen bij en steeds wordt van de specialist verwacht dat hij of zij weet wat de eigenschappen van de fiets zijn en dient hij in staat te zijn de fiets te repareren. De grootste verandering was wat dat betreft wel de entree van de elektrische fiets. Het vroeg een fikse omscholing van de specialist en dat is natuurlijk erg prettig.

Beter af dan in de auto, zeker in de grote stad

Een fiets kopen en doorgaans wordt meteen gevraagd of het gaat om een traditionele fiets of een elektrisch aangedreven fiets. De elektrische fiets is aan een ongekende opmars bezig. En echt, het is ook een geweldige uitvinding. Een herenfiets kopen in de vorm van een elektrische fiets betekent dat je gemakkelijk een snelheid van 25 kilometer per uur haalt en dat je snel en veilig van A naar B komt. Ideaal ook voor in de stad waar jij je net zo snel en gemakkelijk kunt bewegen als de auto. In de grotere steden ben je met een elektrische fiets vaak beter af zelfs. 

Wil je sporten kies dan voor een racefiets of een ATB

Bij de fietsenmaker in je dorp is een fiets kopen vaak nog leuk. Je koopt daar nog een goed onderhouden gebruikte fiets bijvoorbeeld, en dat voor een vriendelijke prijs. Ben je iemand die geen tijd heeft voor een sportclub maar wel bijvoorbeeld graag wil fietsen? Vraag de specialist dan om de beschikbare racefietsen en ATB’s. En zo is er voor elke gelegenheid een fiets beschikbaar. Een fiets kopen is nergens zo gemakkelijk als in ons land. Hoewel, omdat ook het aanbod nergens groter is als in ons land moet je wel weten wat je wilt. Anders wordt het een tijdrovend klusje. 

 

Related posts

Leave a Comment