Lifestyle 

Een compact camera is een fijne camera!

Nog niet eens zo heel lang geleden was de compact camera een noviteit. Met de compact camera kon je, voor het eerst, zonder al te veel gedoe toch schitterende foto's maken. Je hoefde niet in te zitten over verschillende lenzen en andere instellingen, alles was automatisch te regelen. Het enige dat je nog moest doen was het plaatsen van het fotorolletje. Bij iedere foto die je maakte hoorde je een gezoem, waarmee het volgende frame voor de lens werd getrokken. De compact camera's van nu zijn nog steeds heel handig en snel in gebruik, je hebt alleen geen fotorolletje meer nodig. Sterker nog, je kunt direct zien of je foto is gelukt. En die kans is, met deze camera, heel erg groot!

Een compact camera is er in verschillende soorten

Je zou denken dat met de camera's in onze mobieltjes echte camera's niet meer nodig zijn. Maar niets is minder waar. Je hebt nog steeds een superzoomcamera nodig als je echt flink wilt inzoomen (tot wel 125x!). Je kunt dan het kleinste bloempje of het kleinste detail perfect vastleggen. Een nadeel van deze techniek is dat met het inzoomen de camera erg stil moet worden gehouden. Hiervoor is de superzoomcamera voorzien van extra grip. Een travelcamera is echt ideaal voor op reis. Op reis wil je niet teveel gedoe. Je wilt je camera uit je zak kunnen pakken en direct een foto kunnen maken.

Maar soms is een travelcamera niet wat je nodig hebt

Ga je op backpackavontuur of juist met de motor op pad? Ga je mountainbiken over ruw terrein? Dan kun je echt niet zonder outdoorcamera. Deze compact camera is nog compacter dan alle andere camera's. Er zijn namelijk helemaal geen uitstekende delen te vinden. Zelfs de lens blijft in behuizing bij het zoomen. Deze camera is heel gemakkelijk in gebruik en kan veel weersomstandigheden aan. De camera is namelijk stof- en spatwaterdicht!

Kies de camera die bij jou past

Als je hebt besloten dat je gaat voor een echte camera, dan moet je nog bepalen welke camera het best bij jou past. Hiervoor kun je online gebruik maken van de keuzegids. Er is namelijk zoveel mogelijk, dat je, als leek, bijna geen keuze kunt maken. Natuurlijk hou je met het kiezen van jouw camera ook je budget in de gaten. De prijzen voor de camera's kunnen flink uiteen lopen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de mogelijkheden en ook van het merk waar je voor kiest.

Related posts

Leave a Comment