Tips Wonen 

Drie tips voor een nieuw huis

Als je een nieuw huis hebt gekocht of hebt gehuurd, moet je heel veel keuzes maken. Je moet hierbij aan veel dingen denken en met veel dingen rekening houden. Het is dus nog niet zo simpel, terwijl je misschien dacht dat het lastigste werk al gedaan was toen je eindelijk een huis had gekocht. Gelukkig heb ik veel ervaring met het inrichten van huizen vanwege mijn werk en kan ik jullie hier dus aardig op weg mee helpen. In deze blog vertel ik jullie wat een goede vloer is om te kiezen, waar je rekening mee moet houden als je een keuken gaat aanschaffen en geef ik een aantal tips over hoe verder je huis in te richten. Lees hieronder snel verder voor mijn tips! 

De vloer 

Allereerst is een vloer kiezen best lastig. Wil je een donkere vloer of een lichte? En mocht je daar al uit zijn, dan heb je in die categorie vaak  ook nog een heel spectrum van vloeren waar je uit kunt kiezen. Mijn tip is om in ieder geval voor een vloer van laminaat te gaan. Waarom? Allereerst omdat een laminaat vloer natuurlijk er prachtig uitziet en tegenwoordig niet te onderscheiden is van een houten vloer. Ze zijn door de jaren heen namelijk veel beter geworden in het maken van mooi laminaat. Daarnaast is een laminaat vloer veel makkelijker te onderhouden dan een kwetsbare houten vloer. Een houten vloer moet helemaal geschuurd worden eens in de zoveel tijd, terwijl je bij laminaat vaak met een doekje met schoonmaakmiddel vlekken al van de vloer krijgt. Tot slot is laminaat een eenvoudig kliksysteem waardoor het enorm makkelijk te plaatsen is. Mocht je opzoek zijn naar een goede website om je laminaat te kopen, dan is Laminaatenparket.nl wel een aanrader. 

De keuken 

Dan zijn we bij de keuken aangekomen. Ook dit is weer een lastig onderdeel van het huis waarbij je staat voor een moeilijke keuze. Ook keukens komen namelijk in duizenden varianten. Andere deurknopjes, keuze voor een keukenblad, of je een quooker in je keuken wil, enzovoort! Mijn tip bij het kiezen van een keuken is om er in ieder geval rekening mee te houden dat het handig is als je keukenblad, vloer en andere oppervlakken in de keuken hittebestendig en waterproof zijn. Anders kan het zo maar zijn dat je keuken na een paar jaar al niet meer zo mooi is als hij was. Bij het koken komt namelijk veel water en hitte vrij dus dat is het allerbelangrijkste om op te letten. 

Nog meer tips! 

Als laatste heb ik nog een aantal tips voor jullie voor de inrichting van je huis. Dan bedoel ik dus de meubels, de decoratie en kleuren. Mijn tip is namelijk om duidelijk voor ogen te hebben wat je wil en in wat voor stijl je je huis wil. Dit kun je duidelijk op een rijtje zetten door een moodboard te maken. Als je op Pinterest of uit woontijdschriften plaatjes uitknipt en op een bord plakt die jou aanspreken, zul je vanzelf een soort rode draad in deze plaatjes gaan ontdekken. Je hoeft dus niet in een of een paar woorden al kunnen omschrijven wat voor stijl het is dat je voor ogen hebt, maar hier kan je gaandeweg achter komen. Succes!

Related posts

Leave a Comment