Tips 

De juiste uitvaartzorg

Natuurlijk hopen we allemaal dat het moment nooit komt, maar het kan voorkomen dat een dierbare overlijd. Als dit het geval is, is het heel fijn en belangrijk dat u weet wat u te doen en te verwachten staat. Het liefst wil u even helemaal niks, en met niemand praten, en gewoon verdrietig zijn. Dit is in de volksmond ook wel bekend als rouwen. Voordat de tijd voor rouw aanbreekt, moeten er eerst nog een aantal stappen gebeuren. Het eerst wat u moet doen bij het overlijden van een dierbare is het bellen van uw huisarts. Deze komt langs, en laat u weten wat er te doen staat. Hierna kunt u contact op neem met een persoon en/of bedrijf die de uitvaart kan regelen. Ook is het dan belangrijk om uw familie en vrienden op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen. De persoon die u als eerst heeft gebeld voor het regelen van de uitvaart komt langs om de wensen te bespreken. U heeft waarschijnlijk een voorkeur voor een crematie of een begrafenis. Deze persoon brengt uw wensen in kaart en maakte een kostenoverzicht van deze wensen. Bij een goede Uitvaartzorg draagt deze persoon de zog voor het persoon waardige afscheid.

Crematie

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor een crematie. De laatste cijfers laten zien dat de verhouding ongeveer 40/60 in het voordeel van de crematie. Een crematie is bijvoorbeeld goedkoper dan begraven. Bij een begrafenis moet er een graf worden onderhouden en ook soort onderhoudsplan voor de komende jaren van het graf. Bij een crematie kies je zelf wat je doet met de as. U kunt deze bewaren of uitstrooien op een plek naar keuze.

Begrafenis

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat u een voorkeur heeft voor het begraven van de overleden persoon. Ook kan de persoon van tevoren hebben aangegeven dat hij of zij het liefst begraven wil worden. Wanneer dit niet het geval is, is de keuze aan u. zoals genoemd bij het kopje crematie is een begrafenis vaak wel iets duurder. Er moet een plek worden gekozen voor een graf en deze plek moet worden afgehuurd. U kunt zelf kiezen voor hoelang u de plek wilt huren. Tijdens deze periode is de plek van het graf uw eigendom. Ook moet er een steen boven het graf komen. Deze steen mag u zelf ontwerpen en naar keuze bij een partij laten maken. Het fijne bij een grafsteen is dat u een plek heeft af en toe naar toe terug te komen.

Related posts

Leave a Comment