Wonen 

De bijzondere relatie tussen mens en kat

Ongeveer 8000 jaar geleden begon de bijzondere relatie tussen mensen en katten. Historici vermoeden dat de katten zich steeds meer in de omgeving van boerderijen gingen ophouden, omdat de gewassen van de boeren onder andere muizen en ratten aantrokken. De boeren waren blij dat de katten deze plaagdieren over de kling joegen. De katten op hun beurt waren blij met een uitgebreid assortiment aan harige maaltijden. Zo ontstond langzaam de wederzijdse liefde tussen mens en kat. Tegenwoordig is deze relatie nog veel verder ontwikkeld. In veel gezinnen is de kat een gewaardeerd familielid. En zoals de meeste mensen niet meer zelf gewassen verbouwen, hoeven katten niet meer ratten te vangen. Dit doen ze alleen af en toe recreationeel. Voor de rest worden ze door ons verwend met voedzaam en lekker eten. Om de liefde tussen mens en kat te bezegelen, schotelen liefdevolle baasjes aan hun katten alleen het Kattenvoer voor dat het beste bij hun behoeften aansluit. Hoe je dit doet, leg ik uit in deze blog!

Kattenvoer in alle soorten en maten

Toen ik twintig jaar geleden een kat had, kocht ik altijd zomaar wat kattenvoer in de supermarkt. De ene keer met vis en de andere keer met gevogelte. Zo had mijn viervoeter wat afwisseling. Tegenwoordig is het mogelijk om je kattenvoer veel verfijnder af te stemmen op de behoeften van je kat. Er is bijvoorbeeld mager kattenvoer voor katten die wel wat kilootjes mogen verliezen. Ook voor volwassen katten is er aangepast kattenvoer beschikbaar. Volwassen katten hoeven niet meer te groeien en hebben meer baat bij kattenvoer met gezonde vetzuren. Dit vermindert de kans op veelvoorkomende kattenziektes zoals nierfalen, hartfalen en kanker. Daarnaast is er ook vers vlees beschikbaar. Dit is goed voor het gebit van de kat en het bevat bacterien die goed zijn voor de darmflora van de kat.

Kattenvoer voor kieskeurige baasjes

Katten zijn kieskeurig, maar baasjes ook. Voor idealistische baasjes is er biologisch kattenvoer. Hierdoor gaat de gezondheid van je kat niet ten koste van de gezondheid van dieren in de bioindustrie. Het kattenvoer van Yarrah is namelijk het eerste kattenvoer dat drie volle sterren heeft van het Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming. Als baasje van een kat wil je immers niet alleen goed zijn voor katten, maar voor andere dieren. Daarnaast zit er in het kattenvoer van Yarrah aloe vera. Dit draagt bij aan het afweersysteem van de kat. Zo kun je nog vele jaren lang genieten van het gezelschap van je kat.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment