wetenschapsfilosofieTips 

De betekenis van wetenschapsfilosofie

Wetenschap gaat over nieuwe dingen leren en ontdekken. Alle ontdekkingen die van belang zijn schrijven de wetenschappers op. Er is natuurlijk ook een opleiding die je kunt volgen voor de wetenschap. Als de wetenschappers iets ontdekken, moeten de studenten dit altijd bijhouden. Maar wat is wetenschapsfilosofie dan? Wetenschapsfilosofie is eigenlijk een vraag, wat gebeurd er namelijk achter de schermen bij de wetenschappers. Is het ook waar wat er allemaal achter de schermen gebeurd. Als iemand aan je vraagt wat wetenschapsfilosofie is, dan is hier geen concreet antwoord op te geven.

wetenschapsfilosofie

Einstein en zijn theorie

Je moet goed onderscheid maken tussen theoretische en empirische wetenschap. Theoretische wetenschap gaat over ideeën die nog nooit bewezen zijn. hierom heeft het ook de naam theoretische, het is nog niet uitgevoerd of behandeld. Empirische wetenschap gaat over de natuurwetten die te meten zijn of met experimenten  bezig zijn. Einstein kwam met en relativiteitstheorie. Zo kwam hij met deze theorie in 1905 alleen zijn theorie was pas in 1915 bewezen. Er zijn ook andere theorieën die later onjuist bleken te zijn. Voor de nieuwere generatie wetenschappers is het wel fijn om te weten dat bij deze theorieën niets te zoeken is. ze weten namelijk dat ze daar niet verder in moeten zoeken.

Technologie 

Door de vooruitgang van de wetenschappers in de loop van de tijd hebben wij nu moderne technologie. Zoals de telefoon en de televisie. Theoretische modellen zijn nog best een probleem, dit komt omdat nog niet iedereen zich realiseert dat we nog steeds veel niet weten over de wetenschap. Gelukkig weten we nu veel meer dan jaren terug. Daarnaast zou het ook zo kunnen zijn dat ze in de toekomst veel meer experimenten kunnen doen.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment