slaapkamer makeoverTips Wonen 

De 5 beste tips voor een slaapkamer makeover

Je bent er waarschijnlijk al achter, maar je slaapkamer is de kamer van de slaap. Het is waar je ‘s nachts gaat slapen en ‘s morgens wakker wordt.  Je slaapkamer is ook de plek waar je op een luie zondagmorgen ligt te loungen of waar je je klaarmaakt voor je werk voor een belangrijke dag. Uw bed neemt een groot deel van de slaapkamer in beslag, dus is het zinvol om na te denken over hoe de ruimte in de rest van de kamer slim kan worden gebruikt.

Hier zijn een aantal slimme tips waarmee je je slaapkamer kunt omtoveren tot een ruime, georganiseerde en stijlvolle kamer zonder dat het al te veel geld kost, zoals een eigen ontworpen kast bij www.elkekastopmaat.nl

Een kledingkast op maat

Een op maat gemaakte kledingkast is misschien niet het eerste waar je aan denkt, je ziet ze immers niet in een folder staan. Als je de ruimte van jouw slaapkamer optimaal wilt benutten dan is dit toch wel echt een artikel die je moet overwegen. Omdat een kast op maat volledig naar jouw wensen gemaakt wordt, kan je er altijd alles in kwijt. Of je nu veel jassen, schoenen, overhemden of sokken hebt, je kan er altijd een plekje voor inrichten.

Airco in de slaapkamer

Als je dan toch bezig bent met de make-over kan je gelijk kijken of je ruimte hebt voor een airco. De zomers worden steeds warmer in Nederland en slapen in een té warme slaapkamer kan soms lastig zijn. Tijdens de make-over kan je dus rekening houden met het plaatsen van een mobiele of vaste airco, zodat je elke zomer in een frisse en koele slaapkamer je rust kunt pakken.

Verlichting

Verlichting van de kamer is een onderdeel dat erg veel invloed heeft op de sfeer van de slaapkamer. Tegenwoordig zijn er veel lampen op de markt die je van kleur en helderheid kunt veranderen met je telefoon. Je kan ervoor kiezen om een mooie lampenkap te gebruiken of voor inbouw spotjes in het plafond. Het voordeel met spotjes is dat de verlichting beter verdeeld wordt in de kamer.

Kingsize bed

Misschien slaap je nog in een eenpersoonsbed of is je oude bed aan vervanging toe. Een kingsize bed laat je, zoals de naam al doet vermoeden, slapen als een koning of koningin. Dankzij het grote oppervlak kunnen jij en je partner optimaal genieten van de nacht, en is er voldoende ruimte zodat je elkaar niet in de nacht het bed uit drukt.

PVC vloer

Voor de vloer van de slaapkamer raden wij een PVC vloer aan. De kunststof vervanger van laminaat komt in vele kleuren en stijlen, terwijl het vochtbestendig is en zeer slijtvast. Als voordeel tegenover tapijt is dat je minder last hebt van stof en huisstofmijten, en het maakt ook nog eens veel makkelijker schoon.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment