krachtstation kopen TunturiSport Tips 

Corona-kilo’s kwijtraken met deze handige tips

Gezondheidswetenschappers hebben aangetoond dat de eetgewoonten van veel Nederlanders door de coronacrisis zijn verslechterd. Daarnaast zijn we in de afgelopen maanden een stuk minder gaan bewegen. Ben jij in de afgelopen maanden ook een paar kilo aangekomen en ben je benieuwd hoe je snel van de corona-kilo’s afkomt? Lees dan gauw verder, want in dit artikel geef ik je een aantal handige tips.

Kom in beweging!

Door de coronacrisis moeten we ervoor zorgen dat we zoveel mogelijk thuisblijven en daardoor werken bijvoorbeeld veel mensen met een kantoorbaan al een tijdje vanuit huis. Hierdoor bewegen we minder en dat heeft effect op ons lichaam. Het is dus verstandig om ervoor te blijven zorgen dat je voldoende beweegt. Ga geregeld naar buiten voor een wandeling of om een stukje te fietsen of sport lekker thuis. Op de website van Tunturi vind je een uitgebreid aanbod aan fitnessapparatuur voor thuis waarmee je die extra corona-kilo’s er zo weer af traint. Denk bijvoorbeeld aan een hometrainer, een crosstrainer of een loopband. Wil je liever krachttraining doen? Dan kun je gaan voor een krachtstation, een halterbank of de Smith Machine.

Let goed op je voeding

Goede voeding is van onmiskenbaar belang. Dat weten we allemaal, maar we houden ons er lang niet allemaal aan. In de inleiding van dit artikel gaf ik al even aan dat veel mensen tijdens de coronacrisis ongezonder zijn gaan eten. Dat is niet zo gek, want nu we massaal thuis werken zijn die pizza en die zak chips natuurlijk lekker dichtbij. Benieuwd wat je allemaal kunt doen om ervoor te zorgen dat je zo gezond en verantwoord mogelijk blijft eten? Ik heb een aantal handige voedingstips voor je opgesteld.

  • Haal ongezond voedsel bij voorbaat al niet in huis! Misschien wat flauw, maar zo voorkom je wel dat je ongezond gaat snacken.
  • Haal in plaats van ongezonde snacks, gezonde snacks in huis. Denk daarbij aan rijstwafels, komkommer en snoepgroenten zoals tomaatjes of kleine paprikaatjes.
  • Drink verspreid over de dag veel water. Door veel water de drinken zul je minder behoefte hebben om te snacken. Bovendien is het erg gezond om veel water te drinken!
  • Tel je calorieën. Zo krijg je inzicht in wat je eet en zo kom je erachter hoeveel calorieën er wel niet zitten in sommige producten. Er zijn verschillende handige, gratis apps die je hiervoor kunt gebruiken. Neem een kijkje in de App Store of Play Store.

Ik hoop dat mijn tips je zullen helpen om je corona-kilo’s gauw kwijt te raken. Succes!

Related posts

Leave a Comment