Tips 

Corona crisis – laatste loodjes!

De verstrengde corona maatregelen, tezamen met een veelvoorkomende winterdepressie, drukken de sfeer ernstig deze weken. Met een eenzame kerst en oud en nieuw zonder vuurwerk zijn (letterlijk) veel lichtpuntjes in een donkere tijd uitgevaagd.

Wat daarbij helpt, is verder kijken! Het nieuwe jaar moeten we vol goede hoop in gaan. Er zit veel goeds aan te komen: de eerste vaccins worden aan het begin van het nieuwe jaar al uitgedeeld. En in de loop van 2021 zal langzamerhand het land weer openen.

Maar iedereen weet: de laatste loodjes wegen het zwaarst. Maak het voor jezelf wat lichter, door wat lichtpuntjes te creëren in de toekomst!

Plan alvast vakantie

De reissector is hard geraakt door de crisis. Veel hotels bieden nu voordelige aanbiedingen aan. Vakantiepark Veluwe, goedkoop hotel utrecht of toch lekker een all-inclusive experience naar het buitenland. De prijzen zijn nu nog laag, profiteer daar lekker van!

Culturele activiteiten

Ook de culturele sector staat te popelen om hun energie te delen. Er is straks weer genoeg te zien en te beleven. Het lastige is dat vele culturele agenda’s nu nog onbekend zijn. Veel musea hebben echter lang doorlopende tentoonstellingen. Check daarom je favoriete musea op hun huidige en toekomstige tentoonstellingen, en maak een wish-list waar je absoluut nog een kijkje wil nemen!

Knuffellijst

Straks mag het eindelijk weer: knuffelen! Maar wiens knuffels mis je nou het meest? Wanneer we straks onze prikken hebben gehad, zal er een periode aanbreken waarin veel mensen elkaar weer zullen opzoeken. Leuk, maar ook tijdrovend. Daarom is het goed om in clusters tegelijk af te spreken. Iets wat nu juist niet kan, maar natuurlijk wel ontzettend leuk is!

Kroegentocht

De lokale horeca kan wel een steuntje gebruiken. Zet daarom met je vrienden alvast een kroegentocht op de planning! Zodra het weer mag, ga je alle cafés langs om een biertje te halen. Zo heb je niet alleen een top avond, maar help je ook de jaaromzet eens even flink omhoog te krikken. De kroegbazen zullen van je houden!

Geniet nog even van de rust

Er staat ons hartstikke veel leuks te wachten, en er is veel om naar uit te kijken. In plaats van de laatste loodjes als zwaar te zien, kan je dit ook omdenken. De corona crisis heeft misschien ook wel tot positieve, nieuwe inzichten geleid. Je hebt misschien wat meer rust gevonden, hebt misschien een slechte gewoonte afgeleerd. Er zijn dingen die je heel erg mist, maar er zijn net zo goed dingen die je absoluut niet mist. Zorg dat je een les trekt uit deze bizarre situatie, voordat je we met zijn alle weer volop van het leven gaan genieten!

Nog eventjes volhouden, en dan is de crisis net zo snel weer uit ons hoofd als het in ons leven is gekomen!

Related posts

Leave a Comment