Geen categorie 

Chakras, wat zijn dat nou eigenlijk en wat doen ze?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is een chakra nou precies? Het woord chakra komt uit het oude Sanskriet en betekent wiel of rad. De chakra kun je zien als een verbinding tussen het fysieke en het energetische lichaam. Er zijn zeven hoofdchakra’s. Deze liggen langs de ruggengraat en zijn met elkaar verbonden. Ze zijn de verbindende schakels tussen: lichaam en geest; verleden, heden en toekomst; geest en materie; hemel en aarde.

Levensenergie

De zeven chakras zijn energiepunten die in beweging zijn en waar energie doorheen stroomt. Op deze manier neem je veel informatie en ervaringen op, en laat je ook weer veel dingen los. Iedereen maakt in zijn leven dingen mee die niet leuk zijn. De manier waarop je ermee omgaat is per persoon verschillend en bepaalt of deze gebeurtenissen een blokkade worden. Door zo’n blokkade is de chakra niet meer in beweging en uit balans. Doordat de energie niet meer vrij kan stromen, ontstaan op de lange duur allerlei klachten.

De chakra uit balans

Hoe herken je het bij jezelf als je chakra uit balans is door teveel of juist te weinig energie? Hier gaan we kort op in aan de hand van een korte beschrijving per chakra.

Bij de basischakra zie je bij teveel energie een verhoogde eetlust en traagheid. Bij te weinig energie is iemand juist angstig en mager.

De onderbuik chakra laat bij teveel energie sexuele losbandigheid zien, en bij te weinig energie juist weer moeite met het aangaan van relaties.

De zonnevlecht zorgt bij teveel energie voor agressie en honger naar macht en bij te weinig energie voor een passieve houding.

Bij de hartchakra krijg je te maken met jaloezie en egoïsme bij teveel energie, en kilte en eenzaamheid bij te weinig energie.

Bij de keelchakra is teveel energie te herkennen aan te veel praten en roddelen. En bij te weinig energie zie je iemand die introvert is en soms zelfs spreekangst heeft.

Het derde oog met teveel energie zorgt voor hallucineren en obsessief gedrag, bij te weinig energie wordt je ongevoelig en wordt je geheugen slechter.

De kruinchakra met teveel energie geeft verwardheid en spirituele verslaving. Te weinig energie zorgt voor leerproblemen, cynisme en starheid.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment